
Kødboller i tomatsauce
med pasta & tomatsalat
Hurra, vi skal have kødboller - råber sikkert alle i familien! I dag har vi skiftet kartofler og brun sovs ud med et spændende alternativ. Tomatsaucen overrasker med kraft og smag som den får af rødvin og oregano. Vi serverer pasta til, en pasta som minder om rigatoni, som er kendt for at være en rigtig saucetyv! Som ekstra tilbehør laver vi en delikat tomatsalat med balsamico.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
250 g
Hakket oksekød
7.5 ml
Balsamico
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
2 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
20 g
Finrevet ost
4 g
Middelhavsdrøm
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
1 pakke
Pasta
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
60 g
Blandet salat
1 stk
Tomat
1 g
Oregano, tørret
Ikke inkluderet i din måltidskasse
efter behov
Smør (trin 5)
½ tsk
Sukker (trin 5)
1 stk
Æg (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Fremgangsmåde

Bring en stor gryde med vand* i kog. Pres eller hak hvidløg fint. Skær tomat i 1 cm tern. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag.

Tilsæt pasta og et stort nip salt* til gryden med kogende vand*, og kog i 10-12 min, eller indtil ‘al dente’. Hæld vand fra, kom pasta tilbage i gryden, og vend med en smule olivenolie*.

Bland hakket oksekød, æg* [1 stk | 2 stk], panko, Middelhavsdrøm og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Rul fars til kødboller (ca. 5 pr. person), og overfør til en tallerken.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gennemstegte. Overfør til en ren tallerken. VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, rødvinssauce, oregano og sukker* [1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt en klat smør*, og rør rundt. Tilsæt kødboller, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet. Smag til med salt* og peber*. Vend salat, tomat, balsamico [1/2 pakke, 2P] og en smule olivenolie* i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Anret pasta og kødboller i dybe tallerkener. Top med revet ost. Server med salat.