topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce

med pasta & tomatsalat

Hurra, vi skal have kødboller - råber sikkert alle i familien! I dag har vi skiftet kartofler og brun sovs ud med et spændende alternativ. Tomatsaucen overrasker med kraft og smag som den får af rødvin og oregano. Vi serverer pasta til, en pasta som minder om rigatoni, som er kendt for at være en rigtig saucetyv! Som ekstra tilbehør laver vi en delikat tomatsalat med balsamico.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket oksekød

7.5 ml

Balsamico

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

2 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

20 g

Finrevet ost

4 g

Middelhavsdrøm

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

1 pakke

Pasta

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

60 g

Blandet salat

1 stk

Tomat

1 g

Oregano, tørret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør (trin 5)

½ tsk

Sukker (trin 5)

1 stk

Æg (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)938 kcal
Energi (kJ)3926 kJ
Fedt19.2 g
Mættet fedt6.8 g
Kulhydrat134.25 g
Sukker23.4 g
Protein53.41 g
Salt6 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Bring en stor gryde med vand* i kog. Pres eller hak hvidløg fint. Skær tomat i 1 cm tern. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag.

Kog pasta
2

Tilsæt pasta og et stort nip salt* til gryden med kogende vand*, og kog i 10-12 min, eller indtil ‘al dente’. Hæld vand fra, kom pasta tilbage i gryden, og vend med en smule olivenolie*.

Rul kødboller
3

Bland hakket oksekød, æg* [1 stk | 2 stk], panko, Middelhavsdrøm og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Rul fars til kødboller (ca. 5 pr. person), og overfør til en tallerken.

Steg kødboller
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gennemstegte. Overfør til en ren tallerken. VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

 Lav tomatsauce
5

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, rødvinssauce, oregano og sukker* [1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt en klat smør*, og rør rundt. Tilsæt kødboller, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet. Smag til med salt* og peber*. Vend salat, tomat, balsamico [1/2 pakke, 2P] og en smule olivenolie* i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Server
6

Anret pasta og kødboller i dybe tallerkener. Top med revet ost. Server med salat.