
Kødboller i tomatsauce
med tortiglietti & tomatsalat
Hurra, vi skal have kødboller - råber sikkert alle i familien! I dag har vi skiftet kartofler og brun sovs ud med et spændende alternativ. Tomatsaucen overrasker med kraft og smag som den får af rødvin og oregano. Vi serverer tortiglietti til, en pasta som minder om rigatoni, som er kendt for at være en rigtig saucetyv! Som ekstra tilbehør laver vi en delikat tomatsalat med balsamico.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 pakke
Pasta
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
1 stk
Tomat
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
4 g
Middelhavsdrøm
250 g
Hakket oksekød
2 stk
Hvidløgsfed
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
60 g
Blandet salat
1 g
Oregano, tørret
20 g
Finrevet ost
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 stk
Æg (trin 3)
efter behov
Smør (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 5)
Fremgangsmåde
Bring en stor gryde med vand* i kog. Pres eller hak hvidløg fint. Skær tomat 1 cm tern. Skyl salat under koldt vand*.
Tilsæt pasta og et stort nip salt* til det kogende vand*, og kog i 10-12 min, eller indtil ‘al dente’. Hæld vand fra, kom pasta tilbage i gryden, og vend med en smule olivenolie*.
Bland hakket oksekød, æg* [1 stk | 2 stk], panko, Middelhavsdrøm og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Rul fars til kødboller (ca. 5 pr. person), og overfør til en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gennemstegte. Overfør til en ren tallerken. VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, rødvinssauce, oregano og sukker*[1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt en klat smør*, og rør rundt. Tilsæt kødboller, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet. Smag til med salt* og peber*. Bland salat, tomat og balsamico [½ pakke, 2P] i en skål. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med salt* og peber*.
Anret pasta og kødboller i dybe tallerkener. Top med revet ost.