HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKødboller I Tomatsauce
topBanner
Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce

med tortiglietti & tomatsalat

Hurra, vi skal have kødboller - råber sikkert alle i familien! I dag har vi skiftet kartofler og brun sovs ud med et spændende alternativ. Tomatsaucen overrasker med kraft og smag som den får af rødvin og oregano. Vi serverer tortiglietti til, en pasta som minder om rigatoni, som er kendt for at være en rigtig saucetyv! Som ekstra tilbehør laver vi en delikat tomatsalat med balsamico.

Tags:Børnevenlig
Allergener:glutensulfittermælkæg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

270 g

Pasta

(IndeholderglutenKan indeholdesoja)

1 stk

Tomat

60 g

Rødvinssauce

(Indeholdersulfitter)

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

4 g

Middelhavsdrøm

250 g

Hakket oksekød

2 stk

Hvidløgsfed

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

60 g

Blandet salat

1 g

Oregano

1 stk

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Æg* (trin 3)

¼ tsk

Smør* (trin 5)

½ tsk

Salt* (trin 3)

Sukker* (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3912.7825 kJ
Kalorier (kcal)935.1775 kcal
Fedt19.197 g
Mættet fedt6.8 g
Kulhydrat133.6872 g
Sukker23.4 g
Protein53.3885 g
Salt6 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en stor gryde med vand* i kog. Pres eller hak hvidløg fint. Skær tomat 1 cm tern. Skyl salat under koldt vand*.

2

Tilsæt pasta og et stort nip salt* til det kogende vand*, og kog i 10-12 min, eller indtil ‘al dente’. Hæld vand fra, kom pasta tilbage i gryden, og vend med en smule olivenolie*.

3

Bland hakket oksekød, æg* [1 stk | 2 stk], panko, Middelhavsdrøm og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Rul fars til kødboller (ca. 5 pr. person), og overfør til en tallerken.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gennemstegte. Overfør til en ren tallerken. VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

5

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, rødvinssauce, oregano og sukker*[1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt en klat smør*, og rør rundt. Tilsæt kødboller, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet. Smag til med salt* og peber*. Bland salat, tomat og balsamico [½ pakke, 2P] i en skål. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med salt* og peber*. 

6

Anret pasta og kødboller i dybe tallerkener. Top med revet ost.