topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce

med tortiglietti & tomatsalat

Hurra, vi skal have kødboller - råber sikkert alle i familien! I dag har vi skiftet kartofler og brun sovs ud med et spændende alternativ. Tomatsaucen overrasker med kraft og smag som den får af rødvin og oregano. Vi serverer tortiglietti til, en pasta som minder om rigatoni, som er kendt for at være en rigtig saucetyv! Som ekstra tilbehør laver vi en delikat tomatsalat med balsamico.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Hvede
Gluten
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Pasta

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

1 stk

Tomat

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

4 g

Middelhavsdrøm

250 g

Hakket oksekød

2 stk

Hvidløgsfed

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

60 g

Blandet salat

1 g

Oregano, tørret

20 g

Finrevet ost

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 3)

efter behov

Smør (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)935 kcal
Energi (kJ)3913 kJ
Fedt19.2 g
Mættet fedt6.8 g
Kulhydrat133.69 g
Sukker23.4 g
Protein53.39 g
Salt6 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Bring en stor gryde med vand* i kog. Pres eller hak hvidløg fint. Skær tomat 1 cm tern. Skyl salat under koldt vand*.

Kog pasta
2

Tilsæt pasta og et stort nip salt* til det kogende vand*, og kog i 10-12 min, eller indtil ‘al dente’. Hæld vand fra, kom pasta tilbage i gryden, og vend med en smule olivenolie*.

Rul kødboller
3

Bland hakket oksekød, æg* [1 stk | 2 stk], panko, Middelhavsdrøm og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Rul fars til kødboller (ca. 5 pr. person), og overfør til en tallerken.

Steg kødboller
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gennemstegte. Overfør til en ren tallerken. VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

 Lav tomatsauce
5

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, rødvinssauce, oregano og sukker*[1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt en klat smør*, og rør rundt. Tilsæt kødboller, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet. Smag til med salt* og peber*. Bland salat, tomat og balsamico [½ pakke, 2P] i en skål. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med salt* og peber*. 

Server
6

Anret pasta og kødboller i dybe tallerkener. Top med revet ost.