Japansk mad kan virkelig noget med spændende saucer og toppings! Og det udnytter vi i dag, hvor vi bygger vores egne japanske bowls lige som vi kan lide dem. Bunden består af ris og sprøde rejer, og derfra kan du toppe med alskens grøntsager, sesamfrø, asiatisk mayonnaise og teriyakisauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Kongerejer
(Indeholder: Krebsdyr)
150 g
Langkornede hvide ris
50 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Agurk
1 stk
Gulerod
1 stk
Lime
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder)
1 stk
Avocado
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder: Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
37.5 g
Teriyakisauce
(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja)
1 stk
Forårsløg
3 dl
Vand til ris
1 tsk
Salt til ris
1 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til rejer
1 stk
Æg til panering
1 spsk
Olie til stegning
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær lime i både.
Skær agurk i tynde skiver.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, skær i tynde skiver, og krydr med et nip salt.
Snit forårsløg fint.
Anret alle toppings i små skåle.
Dup rejer tørre med køkkenrulle, og overfør til en mellemstor skål.
Tilsæt hvedemel, salt og et nip peber, og vend sammen.
Pisk æg sammen i en lille skål, tilsæt til skålen med rejer, og vend sammen.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt panko til skålen med rejer, og vend sammen.
Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gennemstegte.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Anret sesamfrø, asiatisk mayonnaise og teriyakisauce i små skåle.
Anret ris i dybe tallerkener, og top med rejer.
Server med alle toppings, og slip kreativiteten løs med de toppings du vil have!