topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk rejerisotto

Italiensk rejerisotto

med ovnbagte cherrytomater og frisk basilikum

Rejerisotto er en velsmagende, fyldig hverdagsmad, som er let at tilberede. Du bager risottoen i ovnen og tilsætter ingredienser efterhånden som risene bages. Cherrytomater, spinat, revet ost, basilikum... Lyder det godt?

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Spis mig først
Allergener:
Krebsdyr
Sulfitter
Mælk
Æg
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Risottoris

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Citron

125 g

Cherrytomater

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr)

1 stk

Hvidløgsfed

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

1 pose

Basilikum

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 stk

Løg

60 g

Spinat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til stegning

6 dl

Vand til risotto

1 tsk

Sukker til tomat

¼ tsk

Salt til rejer

1 spsk

Smør til risotto

¼ tsk

Salt til risotto

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2400 kJ
Kalorier (kcal)574 kcal
Fedt19.5 g
Mættet fedt12.1 g
Kulhydrat71.6 g
Sukker8.3 g
Protein23.4 g
Salt4 g

Fremgangsmåde

Forbered risotto
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft.Hak skalotteløg fint.Pres eller hak hvidløg fint.Smelt smør med en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. Tilsæt skalotteløg og halvdelen af hvidløg, og steg under omrøring i 2-3 min, eller indtil møre. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let gennemsigtige.

Bag risotto
2

Tilsæt vand, Hvide Løjer & Urter og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Tag panden af varmen.Overfør til et ildfast fad, og dæk til med sølvpapir.Bag i ovnen i 18-22 min, eller indtil væden er absorberet og risene er ‘al dente’.TIP: ‘Al dente’ betyder, at risene er kogte, men stadig har en smule bid.

Bag cherrytomater
3

Halver cherrytomater.Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico og en smule olivenolie, og krydr med et nip sukker, salt og peber.Bag i ovnen i 15 min, når risottoen har 15 min tilbage.Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.

Steg rejer
4

Snit chili fint. Hak basilikum groft. Riv citronskal, og skær citron i både. Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme, når risottoen har 5 min tilbage. Tilsæt chili, et nip citronskal, resterende hvidløg og rejer, og steg i 1-2 min på hver side. Krydr med et nip salt og peber.

Bland risotto
5

Tag risotto ud af ovnen. Tilsæt spinat, cherrytomater, finrevet ost, resterende citronskal, et skvæt citronsaft, basilikum (gem lidt til anretning) og smør, og vend sammen. Smag til med salt og peber. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

Server
6

Anret risotto i dybe tallerkener. Top med rejer og resterende basilikum.Server med resterende citronbåde.