Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk rejerisotto

Italiensk rejerisotto

med ovnbagte cherrytomater og frisk basilikum

Rejerisotto er en velsmagende, fyldig hverdagsmad, som er let at tilberede. Du bager risottoen i ovnen og tilsætter ingredienser efterhånden som risene bages. Cherrytomater, spinat, revet ost, basilikum... Lyder det godt?

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Crustaceans
Schwefeldioxide und Sulfite
Milk
Egg
Celery

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Risottoris

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Citron

125 g

Cherrytomater

150 g

Rejer

1 stk

Hvidløgsfed

12 ml

Balsamico

1 pose

Basilikum

40 g

Finrevet ost

4 g

Grøntsagsbouillon

1 stk

Løg

60 g

Spinat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til stegning

6 dl

Vand til risotto

1 tsk

Sukker til tomat

¼ tsk

Salt til rejer

1 spsk

Smør til risotto

¼ tsk

Salt til risotto

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2400 kJ
Kalorier (kcal)574 kcal
Fedt19.5 g
Mættet fedt12.1 g
Kulhydrat73.5 g
Sukker8.2 g
Kostfibre5.2 g
Protein23.4 g
Kolesterol78 mg
Salt4 g
Potassium100.4 mg
Calcium29.2 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

Forbered risotto
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Hak løg fint.

Smelt smør i en stegepande på middelhøj varme. 

Steg løg i 1-2 min, eller indtil bløde.

Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige. 

Bag risotto
2

Tilsæt vand , Hvide Løjer & Urter og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil væden er absorberet og risene er ‘al dente’.

TIP: ‘Al dente’ betyder, at risene er kogte, men stadig har en smule bid.

Bag cherrytomater
3

Imens, halver cherrytomater.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico og en smule olivenolie, og krydr med sukker og et nip salt og peber.

Bag i ovnen i 15-18 min, eller indtil møre.

Steg rejer
4

Skyl spinat.

Hak basilikum groft og hvidløg fint.

Skær citron i både.

Krydr rejer med salt.

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme, når risottoen har 5 min tilbage. Tilsæt hvidløg, rejer og et skvæt citronsaft, og steg i 1-2 min på hver side, eller indtil gennemstegte. 

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Bland risotto
5

Tag panden med risotto af varmen.

Tilsæt spinat, cherrytomater, finrevet ost, et stort skvæt citronsaft, basilikum og smør, og vend sammen.

Krydr med salt og et stort nip peber.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

Server
6

Anret risotto i dybe tallerkener.

Top med rejer.

Server med resterende citronbåde.