Rejerisotto er en velsmagende, fyldig hverdagsmad, som er let at tilberede. Du bager risottoen i ovnen og tilsætter ingredienser efterhånden som risene bages. Cherrytomater, spinat, revet ost, basilikum... Lyder det godt?
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Risottoris
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Citron
125 g
Cherrytomater
150 g
Rejer
1 stk
Hvidløgsfed
12 ml
Balsamico
1 pose
Basilikum
40 g
Finrevet ost
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Løg
60 g
Spinat
1 spsk
Smør til stegning
6 dl
Vand til risotto
1 tsk
Sukker til tomat
¼ tsk
Salt til rejer
1 spsk
Smør til risotto
¼ tsk
Salt til risotto
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Hak løg fint.
Smelt smør i en stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 1-2 min, eller indtil bløde.
Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige.
Tilsæt vand , Hvide Løjer & Urter og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil væden er absorberet og risene er ‘al dente’.
TIP: ‘Al dente’ betyder, at risene er kogte, men stadig har en smule bid.
Imens, halver cherrytomater.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico og en smule olivenolie, og krydr med sukker og et nip salt og peber.
Bag i ovnen i 15-18 min, eller indtil møre.
Skyl spinat.
Hak basilikum groft og hvidløg fint.
Skær citron i både.
Krydr rejer med salt.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme, når risottoen har 5 min tilbage. Tilsæt hvidløg, rejer og et skvæt citronsaft, og steg i 1-2 min på hver side, eller indtil gennemstegte.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Tag panden med risotto af varmen.
Tilsæt spinat, cherrytomater, finrevet ost, et stort skvæt citronsaft, basilikum og smør, og vend sammen.
Krydr med salt og et stort nip peber.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.
Anret risotto i dybe tallerkener.
Top med rejer.
Server med resterende citronbåde.