Vores måltidskasserHjælpecenterGavekort
Italiensk rejerisotto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk rejerisotto

Italiensk rejerisotto

med ovnbagte cherrytomater og frisk basilikum

Rejerisotto er en velsmagende, fyldig hverdagsmad, som er let at tilberede. Aftenens variant indeholder masser af fristende ingredienser. Cherrytomater, rejer, spinat, revet ost, basilikum... Lyder det godt?

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Sulfitter
Krebsdyr
Selleri
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Skalotteløg

2 stk

Hvidløgsfed

150 g

Risottoris

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)

125 g

Cherrytomater

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Citron

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 pose

Basilikum

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

4 g

Hvide Løjer & Urter

½ stk

Rød chili

Ikke inkluderet i din måltidskasse

6 dl

Vand

2 spsk

Smør

1 tsk

Sukker

¼ tsk

Salt

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)585 kcal
Energi (kJ)2449 kJ
Fedt19.94 g
Mættet fedt12.3 g
Kulhydrat68.47 g
Sukker8.4 g
Protein28.04 g
Salt3 g

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Forbered risotto
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Hak skalotteløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] med en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. Tilsæt skalotteløg og halvdelen af hvidløg, og steg under omrøring i 1-2 min, eller indtil møre. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let gennemsigtige.

Kog ris
2

Tilsæt vand [6 dl | 12 dl], Hvide Løjer & Urter og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil væden er absorberet og risene er ‘al dente’. TIP: ‘Al dente’ betyder, at risene er kogte, men stadig har en smule bid.

Bag cherrytomater
3

Halver cherrytomater. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico, en smule olivenolie og sukker [1 tsk | 2 tsk], og krydr med et nip salt og peber. Bag i ovnen i 15-18 min. Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.

Steg rejer
4

Snit chili [1/2 stk, 2P] fint. Hak basilikum groft. Skær citron i både. Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme, når risottoen har 5 min tilbage. Tilsæt chili, et skvæt citronsaft, resterende hvidløg og rejer, og steg i 1-2 min på hver side. Krydr med et nip salt og peber.

Bland risotto
5

Tag panden med risotto af varmen. Tilsæt spinat, cherrytomater, finrevet ost, et skvæt citronsaft, basilikum (gem lidt til anretning) og smør [1 spsk | 2 spsk], og vend sammen. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

Server
6

Anret risotto i dybe tallerkener. Top med rejer og resterende basilikum. Server med resterende citronbåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image