Kachumber, eller cachumber, er en indisk salat. Vores variant indeholder frisk tomat, agurk, koriander, mynte og syltet rødløg. Aftenens fisk er ørred, som vi bager sprød i ovnen. Vi når også at koge luftige ris og lave en frisk hvidløgsyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Lime
250 g
Ørred
1 pose
Mynte & koriander
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
½ stk
Hvidløgsfed
30 g
Tikka masala
½ stk
Rødløg
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ tsk
Sukker til syltning
½ tsk
Salt til syltning
¼ tsk
Salt til salat
½ spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Placer med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir. Smør med tikka masala, og bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Halver lime.
Bland limesaft, sukker og salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt i en lille skål.
Hak tomat og agurk groft.
Hak koriander og mynte groft.
Vend agurk, koriander, mynte og tomat i skålen med rødløg lige inden servering. Tilsæt salt og olivenolie, og vend sammen.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med fisk og salat.
Server med hvidløgsyoghurt.