Skip to main content
Indisk 'tikka'-fiskebowl

Indisk 'tikka'-fiskebowl

med 'kachumber'-salat og frisk mynte

Kachumber, eller cachumber, er en indisk salat. Vores variant indeholder frisk tomat, agurk, koriander, mynte og syltet rødløg. Aftenens fisk er ørred, som vi bager sprød i ovnen. Vi når også at koge luftige ris og lave en frisk hvidløgsyoghurt.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Lime

250 g

Ørred

1 pose

Mynte & koriander

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

½ stk

Hvidløgsfed

30 g

Tikka masala

½ stk

Rødløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ tsk

Sukker til syltning

½ tsk

Salt til syltning

¼ tsk

Salt til salat

½ spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)2736 kJ
Kalorier (kcal)654 kcal
Fedt22.7 g
Mættet fedt3.5 g
Kulhydrat78.6 g
Sukker8.1 g
Kostfibre5 g
Protein33.2 g
Salt5.5 g
Trans Fat0.2 g
Potassium246 mg
Calcium23.8 mg
Iron0.5 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Bag fisk
2

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.

Placer med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir. Smør med tikka masala, og bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten.

Sylt rødløg
3

Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.

Halver lime.

Bland limesaft, sukker og salt i en lille skål.

Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Lav hvidløgsyoghurt
4

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt i en lille skål.

Lav kachumbersalat
5

Hak tomat og agurk groft.

Hak koriander og mynte groft.

Vend agurk, koriander, mynte og tomat i skålen med rødløg lige inden servering. Tilsæt salt og olivenolie, og vend sammen.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med fisk og salat.

Server med hvidløgsyoghurt.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image