topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk kikærtegryde

Indisk kikærtegryde

med mango-fennikelsalat og frisk koriander

I aften går den kulinariske rejse til Indien, og vi frister med en fantastisk kikærtegryde med kokosmælk og spinat, krydret med indiske krydderier, karry og røget paprika. Vi serverer vores gryde med luftige ris, en saftig mango-fennikelsalat med mynte og lime og frisk koriander.

Tags:
Plantebaseret
Hurtig
Vegetarisk
Mælkefri
Allergener:
Selleri
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Langkornede hvide ris

½ stk

Lime

½ stk

Fennikel

1 stk

Løg

4 g

Curry-on

4 g

Mild Mahal

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

4 g

Røget paprika

200 ml

Kokosmælk

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 pakke

Kikærter

½ stk

Mango

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 pose

Mynte & koriander

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

2 dl

Vand (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3511 kJ
Kalorier (kcal)839 kcal
Fedt38.8 g
Mættet fedt19 g
Kulhydrat96.7 g
Sukker19.1 g
Protein18.6 g
Salt6.1 g

Redskaber

Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 5,5 dl] i kog i en mellemstor gryde. 

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered frugt og grønt
2

Imens, halver lime [½ stk, 2P].

Skær fennikel [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Skræl mango [1/2 stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.

Hak mynte fint.

 

Lav mango-fennikelsalat
3

Bland olivenolie [1 spsk | 2 spsk], et skvæt limesaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt i en mellemstor skål.

Vend fennikel, mango og mynte i skålen.

Forbered gryde
4

Imens, hak løg fint.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 2-3 min, eller indtil bløde.

Tilsæt Mild Mahal, Curry-On og røget paprika, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [2 dl | 4 dl], og bring i kog. Lad simre under låg på middellav varme i 10 min.

 

Lav gryde
5

Hæld væde fra kikærter.

Skyl spinat.

Tilsæt kokosmælk, grøntsagsbouillon, sojasauce, salt [1/4 | 1/2 tsk], kikærter og spinat, når saucen har simret i 10 min, og lad simre videre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.

 

Server
6

Anret ris og kikærtegryde i dybe tallerkener.

Top med koriander.

Server med mango-fennikelsalat.