Indisk græskar-tikka masala
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk græskar-tikka masala

Indisk græskar-tikka masala

med spinatris og sprøde persillechips

Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften laver vi perfekt efterårsmad, som garanteret vil holde jer varme. Vi laver græskar-tikka masala med kokosmælk, ingefær og masser af skønne krydderier. Spændende tilbehør er smuk spinatris og sprøde persillechips.

Tags:
Vegetarisk
Mælkefri
Plantebaseret
Allergener:
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Butternutsquash

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Løg

½ dåse

Tomatpuré

4 g

Curry-on

4 g

Mild Mahal

30 g

Tikka masala

1 stk

Tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Hvidløgsfed

200 ml

Kokosmælk

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 pose

Bredbladet persille

7.5 g

Kokosmel

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)

10 g

Ingefærpasta

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

2 dl

Vand (trin 3)

2 spsk

Olivenolie (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3825 kJ
Kalorier (kcal)914 kcal
Fedt47.7 g
Mættet fedt22 g
Kulhydrat104.3 g
Sukker8.1 g
Protein14.6 g
Salt5.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Bag græskar
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skræl græskar [½ stk, 2P], og del på midten. Skrab kerner ud, og skær i 1 cm tern. 

Fordel græskar på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil gylden og mør.

Kog ris
2

Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav sauce
3

Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Steg kokosmel [1/2 pakke, 2P] under omrøring i 2-3 min, eller indtil gylden, og overfør til en lille skål. 

Imens, hak løg fint. 

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en gryde på middel varme.

Steg løg, ingefærpasta, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], Mild Mahal, Curry-on, tikka masala og tomatpuré [1/2 dåse, 2P] i 2-3 min, eller indtil bløde. Tilsæt vand [2 dl | 4 dl], og bring i kog. Lad simre under låg på middellav varme i 10 min.

Lav persillechips
4

Hak persille og hvidløg fint. 

Skær tortillabrød [1/2 pakke, 2P] i trekanter.

Bland olivenolie [2 spsk | 4 spsk], persille, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Fordel tortillabrød på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir, og dryp med persilleolie. Bag i ovnen i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.

TIP: Hold øje med chipsene, så de ikke brænder på.

Tilsæt græskar
5

Tilsæt græskar, kokosmælk og salt [1/2 tsk I 1 tsk], når saucen har simret i 10 min, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.

Skyl spinat. 

Vend spinat i gryden med færdig ris. 

Server
6

Anret spinatris og græskar-tikka masala i dybe tallerkener. 

Top med kokosmel.

Server med persillechips.