Skip to main content
Indisk græskar-tikka masala
Indisk græskar-tikka masala

Indisk græskar-tikka masala

med spinatris og sprøde persillechips

4.2
(78)

Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften laver vi perfekt efterårsmad, som garanteret vil holde jer varme. Vi laver græskar-tikka masala med kokosmælk, ingefær og masser af skønne krydderier. Spændende tilbehør er smuk spinatris og sprøde persillechips.

Tags:
Vegetarisk
Mælkefri
Plantebaseret
Allergener:
Gluten
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Butternutsquash

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Løg

½ dåse

Tomatpuré

4 g

Curry-On

4 g

Mild Mahal

30 g

Tikka masala

1 stk

Tortillabrød

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Hvidløgsfed

200 ml

Kokosmælk

30 g

Spinat

(Kan indeholde spor af: Selleri)

1 pose

Bredbladet persille

7.5 g

Kokosmel

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)

10 g

Ingefærpasta

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

2 dl

Vand (trin 3)

2 spsk

Olivenolie (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

Næringsindhold

Energi (kJ)3825 kJ
Kalorier (kcal)914 kcal
Fedt47.7 g
Mættet fedt22 g
Kulhydrat104.3 g
Sukker8.1 g
Protein14.6 g
Salt5.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Bag græskar
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skræl græskar [½ stk, 2P], og del på midten. Skrab kerner ud, og skær i 1 cm tern. 

Fordel græskar på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil gylden og mør.

Kog ris
2

Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav sauce
3

Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Steg kokosmel [1/2 pakke, 2P] under omrøring i 2-3 min, eller indtil gylden, og overfør til en lille skål. 

Imens, hak løg fint. 

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en gryde på middel varme.

Steg løg, ingefærpasta, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], Mild Mahal, Curry-on, tikka masala og tomatpuré [1/2 dåse, 2P] i 2-3 min, eller indtil bløde. Tilsæt vand [2 dl | 4 dl], og bring i kog. Lad simre under låg på middellav varme i 10 min.

Lav persillechips
4

Hak persille og hvidløg fint. 

Skær tortillabrød [1/2 pakke, 2P] i trekanter.

Bland olivenolie [2 spsk | 4 spsk], persille, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Fordel tortillabrød på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir, og dryp med persilleolie. Bag i ovnen i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.

TIP: Hold øje med chipsene, så de ikke brænder på.

Tilsæt græskar
5

Tilsæt græskar, kokosmælk og salt [1/2 tsk I 1 tsk], når saucen har simret i 10 min, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.

Skyl spinat. 

Vend spinat i gryden med færdig ris. 

Server
6

Anret spinatris og græskar-tikka masala i dybe tallerkener. 

Top med kokosmel.

Server med persillechips.