Prøv kylling på en ny måde ved at marinere den i vores lækre krydderiblanding Hvide Løjer & Urter. Kyllingen får selskab i ovnen af kartofler, der bages til perfektion! Vi serverer herlighederne med en frisk salat med agurk, tomat, salatmix med honning- og sennepsdressing og en cremet bearnaisesauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
280 g
Kyllingebryst
500 g
Kartofler
150 g
Grønne bønner
100 g
Bearnaisesauce
(Indeholder Mælk)
½ g
Oregano, tørret
1 stk
Citron
¼ tsk
Salt (trin 2)
Tænd ovnen på to 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano [1/2 pakke, 2P] og et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt. Bland en smule olivenolie, Hvide Løjer & Urter, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en skål. Vend kylling i skålen.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet (sørg for at få al marinade med). Overfør kylling til en anden bageplade med bagepapir. Bag i ovnen, når kartoflerne har 7-8 min tilbage. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Tilsæt bearnaisesauce til samme stegepande, og varm op i 3 min. Skær citron i både. Tilsæt et skvæt citronsaft til stegepanden, og krydr med et nip salt og peber.
Skær ender af grønne bønner. Bring en gryde med saltet vand i kog. Tilsæt grønne bønner, sluk for varmen, og lad stå i 3-4 min. Hæld vand fra, og vend eventuelt med en klat smør.
Anret kartofler, kylling og grønne bønner på tallerkener. Krydr grønne bønner med et nip salt, og dryp med et skvæt citronsaft. Server med bearnaisesauce.