Skriger børnene efter mad? Så har du valgt den rette opskrift, på under en halvtime kan du trylle den skønneste måltid frem. Vi laver kartoffelmos på 5 min, og du skal hverken skræle eller skære kartoflerne. Samtidigt steger vi kylling, og lader den derefter simre i en cremet purløgssauce med fløde. Vi når også at lave en hurtig pæresalat med rucola.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Kartoffeltern, forkogte
4 g
Kyllingebouillon
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 stk
Pære
40 g
Rucola
1 pose
Purløg
½ dl
Vand (trin 1)
3 spsk
Mælk (trin 1)
1 tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ dl
Vand (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
Kom kartofler, mælk [3 spsk | 6 spsk], vand [1/2 dl | 1 dl] og salt [1 tsk | 2 tsk] i en mellemstor gryde, og kog på middel varme i 5 min. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel.
Dæk til med låg, og stil til side.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.
Hak purløg fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Sænk til middel varme. Tilsæt kyllingebouillon, vand [1/2 dl | 1 dl], madlavningsfløde og purløg, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Skyl rucola.
Skær pære i tynde, halve skiver.
Vend rucola, pære, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål lige inden servering.
Anret kylling, kartofler og salat på tallerkener.
Top kylling med sauce.