Skip to main content
Hurtig bacon- og orzo-carbonara
Hurtig bacon- og orzo-carbonara

Hurtig bacon- og orzo-carbonara

med frisk tomatsalat og græskarkerner

3.9
(38)

Har du aldrig hørt om orzo? Når du ser posen, ligner det riskorn, men det er faktisk pasta. I aften bruger vi orzo i den den skønne klassiker carbonara, som i aften også indeholder bacon, ost, æggeblomme, fløde og kyllingebouillon. Vi topper vores carbonara med græskarkerner, og server den med en frisk tomatsalat med rucola, basilikum og citron.

Tags:
Lynhurtig
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Æg

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

140 g

Bacon, tern

180 g

Orzo

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja, Æg, Lupin)

1 stk

Løg

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

40 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

2 g

Kyllingebouillon

40 g

Rucola

2 stk

Tomat

½ stk

Citrusfrugt

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nøtter, Byg, Kamut, Rug)

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

2 stk

Æg (trin 3)

Næringsindhold

Energi (kJ)3952 kJ
Kalorier (kcal)945 kcal
Fedt50.7 g
Mættet fedt21.8 g
Kulhydrat78 g
Sukker12.8 g
Kostfibre6.2 g
Protein40.9 g
Kolesterol0.2 mg
Salt3.8 g
Trans Fat0.2 g
Potassium246 mg
Calcium11.2 mg
Iron0.3 mg

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'. 

Gem pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Steg bacon
2

Riv løg groft. 

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Steg bacon og løg i 6-8 min, eller indtil bløde.

Imens, skyl rucola, og halver citron [1/2 stk, 2P]. 

Hak tomat og persille groft. 

Bland rucola, tomat, persille, citronsaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål, og stil til side.

Lav carbonara
3

Pisk æggeblomme [2 stk I 4 stk], madlavningsfløde, finrevet ost, kyllingebouillon [1/2 pakke, 2P] og et nip peber sammen i en mellemstor skål.

Tilsæt pasta og pastavand til stegepanden med bacon, og vend sammen.

Sænk til middel varme, tilsæt æggeblanding, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet og cremet. 

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis pastaen virker tør.

Server
4

Anret carbonara i dybe tallerkner.

Drys med græskarkerner.

Server med tomatsalat.