Honning- og sojamarineret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og sojamarineret kylling

Honning- og sojamarineret kylling

med hvidløgsris og peanuts

Lad hele familien være med og lave mad, for vi skal lave masser af lækkerier i aften. Vi starter med at tilberede hvidløgsris, som får lov til at simre, mens vi får styr på resten. Vi steger kylling og rødløg i en lækker marinade med honning, soja, hvidløg og olivenolie. Vi sylter også perfekt syrlige agurker og topper med sprøde peanuts.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Sulfitter
Hvede
Soja
Gluten
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honning

1 stk

Agurk

280 g

Kyllingebryst

25 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

3 stk

Hvidløgsfed

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

1 stk

Løg

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

2 stk

Gulerod

150 g

Langkornede hvide ris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Smør (trin 1)

2.5 dl

Vand (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

½ dl

Vand (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Vand (trin 3)

½ spsk

Hvedemel (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3250 kJ
Kalorier (kcal)777 kcal
Fedt25.7 g
Mættet fedt7.1 g
Kulhydrat85.7 g
Sukker21.4 g
Protein46.5 g
Salt3.7 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middel varme.

Svits halvdelen af hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [2,5 dl | 5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav marinade
2

Imens, bland sojasauce, honning, resterende hvidløg, vand [1/2 dl | 1 dl] og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en lille skål.

Sylt agurk
3

Skær agurk og rødløg i tynde, halve skiver. 

Bland hvidvinseddike, agurk, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.

Hæld væde fra inden servering.

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.

Steg kylling
4

Vend kylling med hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt i en skål. 

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme. 

Steg kylling i 3 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt. 

Tilsæt marinade, når der er 2 min tilbage, og lad simre indtil let reduceret.

Krydr med et nip salt og peber. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bland ris og spinat
5

Imens, skyl spinat, og hak groft.

Hak peanuts groft.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak resten fint. 

Vend spinat i gryden med færdig ris.

Server
6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. 

Top med kylling, agurk og gulerod.

Drys med peanuts.