Lad hele familien være med og lave mad, for vi skal lave masser af lækkerier i aften. Vi starter med at tilberede hvidløgsris, som får lov til at simre, mens vi får styr på resten. Vi steger kylling og rødløg i en lækker marinade med honning, soja, hvidløg og olivenolie. Vi sylter også perfekt syrlige agurker og topper med sprøde peanuts.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Honning
1 stk
Agurk
280 g
Kyllingebryst
25 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
3 stk
Hvidløgsfed
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder)
1 stk
Løg
60 g
Spinat
(Kan indeholde spor af: Selleri)
2 stk
Gulerod
150 g
Langkornede hvide ris
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Smør (trin 1)
2.5 dl
Vand (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
½ dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Vand (trin 3)
½ spsk
Hvedemel (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middel varme.
Svits halvdelen af hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [2,5 dl | 5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, bland sojasauce, honning, resterende hvidløg, vand [1/2 dl | 1 dl] og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en lille skål.
Skær agurk og rødløg i tynde, halve skiver.
Bland hvidvinseddike, agurk, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.
Hæld væde fra inden servering.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.
Vend kylling med hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt i en skål.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Steg kylling i 3 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.
Tilsæt marinade, når der er 2 min tilbage, og lad simre indtil let reduceret.
Krydr med et nip salt og peber.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skyl spinat, og hak groft.
Hak peanuts groft.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak resten fint.
Vend spinat i gryden med færdig ris.
Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.
Top med kylling, agurk og gulerod.
Drys med peanuts.