Lad hele familien være med og lave mad, for vi skal lave masser af lækkerier i aften. Vi starter med at tilberede hvidløgsris, som får lov til at simre, mens vi får styr på resten. Vi steger kylling og rødløg i en lækker marinade med honning, soja, hvidløg og olivenolie. Vi sylter også perfekt syrlige agurker og topper med sprøde peanuts.
25 g
Honning
2 stk
Gulerod
1 stk
Agurk
25 ml
Hvidvinseddike
25 ml
Sojasauce
()
3 stk
Hvidløgsfed
150 g
Basmatiris
20 g
Peanuts
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Rødløg
60 g
Spinat
()
efter behov
Sukker (trin 3)
efter behov
Smør (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Vand (trin 3)
Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en stor klat smør* med en smule olivenolie* i en stor gryde på middel varme. Svits halvdelen af hvidløg i 1 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Bland sojasauce, honning, resterende hvidløg og en smule olivenolie* i en lille skål.
Skær agurk i tynde, halve skiver. Skyl spinat, og hak groft. Skræl gulerod til tynde, lange bånd. Hak peanuts groft. Skær rødløg i tynde skiver. Bland hvidvinseddike, agurk, vand* [ 1 spsk | 2 spsk] og et nip salt* og sukker* i en lille skål. Skær kylling i strimler på et andet skærebræt.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middel varme. Steg kylling og rødløg i 6-7 min. Tilsæt marinade, når der er 4 min tilbage, og lad simre indtil let reduceret. Krydr med et nip salt* og peber*. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Vend spinat i gryden med færdigkogt ris. Hæld væde fra agurk.
Anret hvidløgsris i skåle. Top med kylling, agurk og gulerod. Drys med peanuts.