Skip to main content
Honning- og sojamarineret kylling
Honning- og sojamarineret kylling

Honning- og sojamarineret kylling

med hvidløgsris & peanuts

4.2
(2,1 t)

Lad hele familien være med og lave mad, for vi skal lave masser af lækkerier i aften. Vi starter med at tilberede hvidløgsris, som får lov til at simre, mens vi får styr på resten. Vi steger kylling og rødløg i en lækker marinade med honning, soja, hvidløg og olivenolie. Vi sylter også perfekt syrlige agurker og topper med sprøde peanuts.

:
Under 650 kcal
Børnevenlig
:
Hvede
Soja
Gluten

25 minutter
20 minutter

25 g

Honning

2 stk

Gulerod

1 stk

Agurk

25 ml

Hvidvinseddike

25 ml

Sojasauce

()

3 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

20 g

Peanuts

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Rødløg

60 g

Spinat

()

efter behov

Sukker (trin 3)

efter behov

Smør (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

1 spsk

Vand (trin 3)

Kalorier (kcal)540 kcal
Energi (kJ)2257 kJ
Fedt2.9 g
Mættet fedt0.8 g
Kulhydrat79.2 g
Sukker19.7 g
Kostfibre5.3 g
Protein43.2 g
Salt2.7 g

Stegepande
Gryde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en stor klat smør* med en smule olivenolie* i en stor gryde på middel varme. Svits halvdelen af hvidløg i 1 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Lav marinade
2

Bland sojasauce, honning, resterende hvidløg og en smule olivenolie* i en lille skål.

Sylt agurk
3

Skær agurk i tynde, halve skiver. Skyl spinat, og hak groft. Skræl gulerod til tynde, lange bånd. Hak peanuts groft. Skær rødløg i tynde skiver. Bland hvidvinseddike, agurk, vand* [ 1 spsk | 2 spsk] og et nip salt* og sukker* i en lille skål. Skær kylling i strimler på et andet skærebræt.

Steg kylling
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middel varme. Steg kylling og rødløg i 6-7 min. Tilsæt marinade, når der er 4 min tilbage, og lad simre indtil let reduceret. Krydr med et nip salt* og peber*. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bland ris & spinat
5

Vend spinat i gryden med færdigkogt ris. Hæld væde fra agurk.

Server
6

Anret hvidløgsris i skåle. Top med kylling, agurk og gulerod. Drys med peanuts.