HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonning Og Sojamarineret Kylling
topBanner
Honning- og sojamarineret kylling

Honning- og sojamarineret kylling

med hvidløgsris og peanuts

Lad hele familien være med og lave mad, for vi skal lave masser af lækkerier i aften. Vi starter med at tilberede hvidløgsris, som får lov til at simre, mens vi får styr på resten. Vi steger kylling og rødløg i en lækker marinade med honning, soja, hvidløg og olivenolie. Vi sylter også perfekt syrlige agurker og topper med sprøde peanuts.

Tags:BørnevenligUnder 650 kcal
Allergener:sulfitterglutensojajordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Honning

2 stk

Gulerod, lilla

1 stk

Agurk

25 ml

Hvidvinseddike

(Indeholdersulfitter)

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

3 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

20 g

Peanuts

(Indeholderjordnødder)

280 g

Kyllingebrystfilet

1 stk

Rødløg

60 g

Spinat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand* (trin 1)

efter behov

Sukker* (trin 3)

1 spsk

Vand* (trin 3)

½ spsk

Hvedemel* (trin 4)

¼ tsk

Salt* (trin 1)

efter behov

Smør* (trin 1)

½ dl

Vand* (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2570.137 kJ
Kalorier (kcal)614.2775 kcal
Fedt8.3243 g
Mættet fedt1.6 g
Kulhydrat82.9888 g
Sukker20.4 g
Protein46.1445 g
Salt2.7 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en stor klat smør* med en smule olivenolie* i en stor gryde på middel varme. Svits halvdelen af hvidløg i 1 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Bland sojasauce, honning, resterende hvidløg, vand* [1/2 dl | 1 dl] og en smule olivenolie* i en lille skål. Skær kylling i strimler på et andet skærebræt. Vend kylling, hvedemel* [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt* i en skål.

3

Skær agurk i tynde, halve skiver. Skyl spinat, og hak groft. Skræl gulerod til tynde, lange bånd. Hak peanuts groft. Skær rødløg i tynde, halve skiver. Bland hvidvinseddike, agurk, vand* [ 1 spsk | 2 spsk] og et nip salt* og sukker* i en lille skål. 

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middel varme. Steg kylling og rødløg i 6-7 min. Tilsæt marinade, når der er 2 min tilbage, og lad simre indtil let reduceret. Krydr med et nip salt* og peber*. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Vend spinat i gryden med færdigkogt ris. Hæld væde fra agurk.

6

Anret hvidløgsris i skåle. Top med kylling, agurk og gulerod. Drys med peanuts.