En ukompliceret og super velsmagende middag for hele familien. Hvad med saftige kyllingestrimler karamelliseret i en heftigt god marinade, velsmagende hvidløgsris og syltede agurker, der giver en frisk smagsoplevelse. For at gøre det hele lidt sjovere, fyldes retten med lange strimler af lilla gulerod og peanuts, der giver dejlig knas. Mums!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Honning
1 stk
Gulerod
1 stk
Agurk
25 ml
Hvidvinseddike
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
3 stk
Hvidløgsfed
100 g
Basmatiris
20 g
Peanuts
280 g
Kyllingebryst
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
¼ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Vand (trin 3)
2 dl
Vand (trin 1)
efter behov
Sukker (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 1)
Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* [1 msk | 2 msk] med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits halvdelen af hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [2 dl | 4 dl], ris og salt* [1/4 tsk | ½ tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Bland sojasauce, honning, resterende hvidløg og en smule olivenolie* i en lille skål.
Skær agurk i tynde, halve skiver. Hak spinat groft. Skræl gulerod til lange, tynde bånd. Hak peanuts groft. Bland hvidvinseddike, agurk og vand* [1 msk | 2 msk] med et nip salt* og sukker* i en skål.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Skær kylling i strimler. Steg i 3-4 min, eller indtil gylden. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Tag panden af varmen. Tilsæt marinade, og vend sammen indtil kyllingen er dækket. Rør spinat i gryden med hvidløgsris. Hæld væde fra agurk gennem en si. TIP: Marinaden bliver mørk og karamelliserer - dette tilfører smag!
Anret hvidløgsris og kylling på tallerkener. Top med agurk og gulerod. Drys med peanuts.