topBanner
Honning- og sojamarineret kylling

Honning- og sojamarineret kylling

med hvidløgsris & peanuts

En ukompliceret og super velsmagende middag for hele familien. Hvad med saftige kyllingestrimler karamelliseret i en heftigt god marinade, velsmagende hvidløgsris og syltede agurker, der giver en frisk smagsoplevelse. For at gøre det hele lidt sjovere, fyldes retten med lange strimler af lilla gulerod og peanuts, der giver dejlig knas. Mums!

Tags:Under 600 kcal
Allergener:mælkglutensojajordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

3 stk

Hvidløgsfed

100 g

Basmatiris

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

25 g

Honning

1 stk

Agurk

1 pose

Spinat

1 stk

Gulerod, lilla

20 g

Peanuts

(Indeholderjordnødder)

25 ml

Hvidvinseddike

280 g

Kyllingebrystfilet

Ikke inkluderet i din måltidskasse

20 g

Smør*

(Indeholdermælk)

3 dl

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2313 kJ
Kalorier (kcal)553 kcal
Fedt16 g
Mættet fedt7 g
Kulhydrat56 g
Sukker15 g
Protein43 g
Salt2 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm en smule olivenolie* og en klat smør* i en gryde ved middelhøj varme. Svits 1/2 hvidløg i 1 min.

Tilsæt vand*, og bring i kog.

Tilsæt ris, rør rundt, dæk til med låg, og sænk til lav varme. Kog ris i 10 min.

Tag gryden af varmen, og lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Bland sojasauce, honning, resterende hvidløg og en smule olivenolie* i en lille skål.

3

Skær agurk i halve skiver.

Hak spinat groft.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd.

Hak peanuts groft.

Bland hvidvinseddike, agurk, vand* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], et nip salt* og sukker* i en skål.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme.

Skær kylling i strimler. Steg i 6-7 min, eller indtil gylden.

5

Tilsæt marinade, når der er 4 min tilbage af stegetiden, og lad simre indtil let reduceret.

Rør spinat i gryden med hvidløgsris.

Hæld væde fra agurk gennem en si.

6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.

Top med kylling, agurk og gulerod.

Drys med peanuts.