En ukompliceret og super velsmagende middag for hele familien. Hvad med saftige kyllingestrimler karamelliseret i en heftigt god marinade, velsmagende hvidløgsris og syltede agurker, der giver en frisk smagsoplevelse. For at gøre det hele lidt sjovere, fyldes retten med lange strimler af lilla gulerod og peanuts, der giver dejlig knas. Mums!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Honning
25 ml
Agurk
25 ml
Hvidvinseddike
(Indeholdersulfitter)20 g
Spinat
280 g
Sojasauce
(Indeholdergluten, soja)1.33 spsk
Basmatiris
3 dl
Peanuts
(Indeholderjordnødder)Kyllingebrystfilet
Hvidløgsfed
Gulerod, lilla
Smør*
(Indeholdermælk)Vand*
Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* og en klat smør* i en gryde ved middelhøj varme. Svits 1/2 hvidløg i 1 min. Tilsæt vand*, og bring i kog. Tilsæt ris, rør rundt, dæk til med låg, og sænk til lav varme. Kog ris i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Bland sojasauce, honning, resterende hvidløg og en smule olivenolie* i en lille skål.
Skær agurk i halve skiver. Hak spinat groft. Skræl gulerod til lange, tynde bånd. Hak peanuts groft. Bland hvidvinseddike, agurk, vand* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], et nip salt* og sukker* i en skål.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Skær kylling i strimler. Steg i 6-7 min, eller indtil gylden.
Tilsæt marinade, når der er 4 min tilbage af stegetiden, og lad simre indtil let reduceret. Rør spinat i gryden med hvidløgsris. Hæld væde fra agurk gennem en si.
Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med kylling, agurk og gulerod. Drys med peanuts.