Skip to main content
Honning- og sojamarineret kylling
Honning- og sojamarineret kylling

Honning- og sojamarineret kylling

med hvidløgsris & peanuts

4.1
(107)

En ukompliceret og super velsmagende middag for hele familien. Hvad med saftige kyllingestrimler karamelliseret i en heftigt god marinade, velsmagende hvidløgsris og syltede agurker, der giver en frisk smagsoplevelse. For at gøre det hele lidt sjovere, fyldes retten med lange strimler af lilla gulerod og peanuts, der giver dejlig knas. Mums!

Tags:
Hurtig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Peanuts

300 g

Kyllingelårfilet

3 stk

Hvidløgsfed

100 g

Basmatiris

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

25 g

Honning

stk

Agurk

1 stk

Agurk, piccolo

60 g

Spinat

25 ml

Hvidvinseddike

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1.33 spsk

Smør

3 dl

Vand

Næringsindhold

Kalorier (kcal)126.7 kcal
Energi (kJ)530.2 kJ
Fedt8.3 g
Mættet fedt5.4 g
Kulhydrat10.9 g
Sukker9.8 g
Protein1.2 g
Salt1.9 g

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* og smør* i en gryde ved middelhøj varme. Svits 1/2 hvidløg i 1 min. Tilsæt vand*, og bring i kog. Tilsæt ris, rør rundt, dæk til med låg, og sænk til lav varme. Kog ris i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Lav marinade
2

Bland soja, honning, resterende hvidløg og en smule olivenolie* i en lille skål.

Sylt agurk
3

Skær agurk i halve skiver. Hak spinat groft. Skræl gulerod til lange, tynde bånd. Hak peanuts groft. Bland hvidvinseddike, agurk, vand* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], et nip salt* og sukker* i en lille skål, og stil til side.

Steg kylling
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Fjern overskydende fedt fra kylling, og skær i strmler. Steg kylling i 6-7 min, eller indtil gylden.

Karamelliser kylling
5

Tilsæt marinade, når der er 4 min tilbage af stegetiden, og lad simre indtil let reduceret. Rør spinat i gryden med ris. Hæld væske fra agurk gennem en si. TIPS: Marinaden bliver mørk og karamelliserer - dette tilfører smag!

Server
6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med kylling, syltet agurk og gulerod. Drys med peanuts.