Honning- og sennepsglaseret laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og sennepsglaseret laks

Honning- og sennepsglaseret laks

med lun kartoffelsalat og baconsvøbte bønner

Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften eksperimenterer vi med nye smagskombinationer og byder på både laks, bacon og kartoffelsalat. Laksen steges og glaseres med honning og sennep. Vi svøber grønne bønner i bacon, og kartoffelsalaten indeholder sennep, spinat og dild.

Tags:
Max 50g kulhydrater
Hvedefri
Allergener:
Sennep
Sulfitter
Æg
Fisk
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Små kartofler

125 g

Bacon, skiver

150 g

Grønne bønner

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

½ stk

Citron

1 pose

Dild

4 g

Hvide Løjer & Urter

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)

25 g

Grov sennep

(Indeholder Sennep)

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

1 pakke

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)946 kcal
Energi (kJ)3960 kJ
Fedt64.4 g
Mættet fedt27.3 g
Kulhydrat43.8 g
Sukker10.5 g
Protein43.8 g
Salt3.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Halver kartofler (uskrællet). 

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Krydr med et nip salt og peber. 

Steg bacon
2

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bacon i 3-4 min, eller indtil næsten færdigstegt.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og lad køle af.

Svøb bønner
3

Imens, skær ender af bønner. 

Skyl spinat. 

Skær citron [1/2 stk, 2P] i både. 

Hak dild fint (gem et par kviste til anretning).

Vend bønner med en smule olivenolie, halvdelen af Hvide Løjer & Urter og et nip salt og peber på en bageplade med bagepapir. Svøb bønner i bacon (2 pr. person), og fordel resterende på bagepladen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil bønnerne er møre, og baconen er sprød.

Steg laks
4

Imens, opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middel varme. 

Dub laks tør med køkkenrulle, krydr med resterende Hvide Løjer & Urter og et nip salt, og steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gennemstegt. 

Imens, bland honning-sennepsdressing, et skvæt citronsaft og halvdelen af sennep i en lille skål.

Tag panden af varmen, og top laks med honning- og sennepsglace. 

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav kartoffelsalat
5

Bland crème fraiche, resterende sennep, citronsaft [2 tsk I 4 tsk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Vend kartofler, spinat og dild i skålen.

Server
6

Anret laks, bønner og kartoffelsalat på tallerkener.

Smuldr resterende bacon over kartoffelsalat. 

Top med resterende dild.