
Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften eksperimenterer vi med nye smagskombinationer og byder på både laks, bacon og kartoffelsalat. Laksen steges og glaseres med honning og sennep. Vi svøber grønne bønner i bacon, og kartoffelsalaten indeholder sennep, spinat og dild.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
400 g
Små kartofler
125 g
Bacon, skiver
150 g
Grønne bønner
30 g
Spinat
(Kan indeholde spor af: Selleri)
½ stk
Citron
1 pose
Dild
4 g
Hvide Løjer & Urter
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder: Sennep, Sulfitter, Æg)
25 g
Grov sennep
(Indeholder: Sennep)
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
1 pakke
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
½ tsk
Salt (trin 5)

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Halver kartofler (uskrællet).
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon i 3-4 min, eller indtil næsten færdigstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og lad køle af.

Imens, skær ender af bønner.
Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.
Hak dild fint (gem et par kviste til anretning).
Vend bønner med en smule olivenolie, halvdelen af Hvide Løjer & Urter og et nip salt og peber på en bageplade med bagepapir. Svøb bønner i bacon (2 pr. person), og fordel resterende på bagepladen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil bønnerne er møre, og baconen er sprød.

Imens, opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Dub laks tør med køkkenrulle, krydr med resterende Hvide Løjer & Urter og et nip salt, og steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gennemstegt.
Imens, bland honning-sennepsdressing, et skvæt citronsaft og halvdelen af sennep i en lille skål.
Tag panden af varmen, og top laks med honning- og sennepsglace.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Bland crème fraiche, resterende sennep, citronsaft [2 tsk I 4 tsk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Vend kartofler, spinat og dild i skålen.

Anret laks, bønner og kartoffelsalat på tallerkener.
Smuldr resterende bacon over kartoffelsalat.
Top med resterende dild.