
Hoisinkylling
med kokosris & agurkesalat
Vi skal have kylling og ris i aften! Vi har dog sørget for at aftenens middag bliver alt andet end kedelig, da både kylling og ris bliver lavet på lidt utraditionelle måder. Vi skifter en del af vandet til risen ud med kokosmælk, hvilket giver supercremet kokosris! Kyllingen steger vi med en fyldig og smagsrig hoisinsauce. Ekstra spændende tilbehør er en frisk og syrlig agurkesalat med lime!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
30 g
Hoisinsauce
1 stk
Agurk
150 g
Jasminris
1 stk
Lime, økologisk
280 g
Kyllingebryst
150 g
Rødkål, skåret
100 ml
Kokosmælk
1 pose
Thaibasilikum
Ikke inkluderet i din måltidskasse
2 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 4)
2 dl
Vand (trin 1)
Fremgangsmåde
Bring kokosmælk [1/2 pakke, 2P] og vand* [2 dl | 4 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på lav varme i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. TIP: Fjern ikke låget!
Skær agurk i tynde, halve skiver. Skær basilikumblade i tynde skiver (gem nogle hele blade til anretning). Bland agurk, basilikum og rødkål i en skål.
Skær kylling i 1 cm tynde strimler, og krydr med et nip salt* og peber*. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Skær lime i både. Tilsæt et skvæt limesaft, olivenolie* [2 spsk | 4 spsk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber* til skålen med agurkesalat. Smag til med limesaft eller salt*.
Tilsæt et skvæt vand* til panden med kylling. Tilsæt hoisinsauce, og vend sammen. Lad simre indtil saucen begynder at boble.
Anret kokosris, kylling og agurkesalat i dybe tallerkener. Pynt med basilikumblade.