HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGyldenstegt Kyllingebryst
topBanner
Gyldenstegt kyllingebryst

Gyldenstegt kyllingebryst

med vilde basmatiris og bagte grøntsager

Indånd de rige aromaer fra denne klassiker, der har fået en eksotisk ansigtsløftning. Den brunede kylling kommer på en seng af vidunderligt smukke, vilde basmatiris, der får dit kulinariske hjerte til at smelte.

Tags:NemHvedefriBørnevenligProteinrig
Allergener:Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

110 g

Zucchini

1 pakke

Madlavningsfløde

(IndeholderMælk)

4 g

Kyllingebouillon

1 stk

Peberfrugt

1 pose

Purløg

280 g

Kyllingebryst

½ stk

Rødløg

1 stk

Gulerod

150 g

Vilde basmatiris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)717 kcal
Energi (kJ)3000 kJ
Fedt25.46 g
Mættet fedt11.4 g
Kulhydrat74.88 g
Sukker15.7 g
Protein46.1 g
Salt3.1 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og ris, og lad simre under låg på lav varme i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.

2

Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i halve skiver. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i både. Skær gulerod (uskrællet) i stave. Skær peberfrugt i strimler. Hak purløg fint.

3

Fordel zucchini, rødløg, gulerod og peberfrugt på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.

4

Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 5-6 min på hver side. Krydr med et nip salt* og peber*, og overfør til en tallerken. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middellav varme. Tilsæt madlavningsfløde og kyllingebouillon, krydr med et nip peber*, og lad simre i 3-4 min. Tilsæt purløg og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og rør rundt.

6

Anret ris, ovnbagte grøntsager og kylling på tallerkener. Top med pebersauce.