
Gyldenstegt kyllingebryst
med vilde basmatiris og bagte grøntsager
Indånd de rige aromaer fra denne klassiker, der har fået en eksotisk ansigtsløftning. Den brunede kylling kommer på en seng af vidunderligt smukke, vilde basmatiris, der får dit kulinariske hjerte til at smelte.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
½ stk
Zucchini
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Kyllingebouillon
1 stk
Peberfrugt
1 pose
Purløg
280 g
Kyllingebryst
½ stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
150 g
Vilde basmatiris
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og ris, og lad simre under låg på lav varme i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i halve skiver. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i både. Skær gulerod (uskrællet) i stave. Skær peberfrugt i strimler. Hak purløg fint.
Fordel zucchini, rødløg, gulerod og peberfrugt på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.
Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 5-6 min på hver side. Krydr med et nip salt* og peber*, og overfør til en tallerken. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middellav varme. Tilsæt madlavningsfløde og kyllingebouillon, krydr med et nip peber*, og lad simre i 3-4 min. Tilsæt purløg og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og rør rundt.
Anret ris, ovnbagte grøntsager og kylling på tallerkener. Top med pebersauce.