HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGyldenstegt Kylling Kiev
topBanner
Gyldenstegt kylling Kiev

Gyldenstegt kylling Kiev

med ovnbagte rodfrugter og mild aioli

Hør lige her - saftigt, gennemstegt kyllingebryst fyldt med smeltende aromatisk hvidløgssmør. Fileten er dækket af sprød, gyldenstegt panering, og det smager bare helt fantastisk. Ikke overbevist endnu? Ærligt talt, Kylling Kiev kan sagtens være den bedste kyllingeret i dit repertoire. Hvis du - eller nogen i familien for den sags skyld - ikke har bragt en gaffel med Kylling Kiev til munden endnu, er det obligatorisk at tage chancen nu! Sammen med lækre, bagte rodfrugter og vidunderligt god aioli, er det et festmåltid at glæde sig til!

Tags:BørnevenligMax 50g kulhydrater
Allergener:GlutenÆgSennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Rodfrugtsmix

2 stk

Hvidløgsfed

30 g

Panko

(IndeholderGluten)

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Citron

40 g

Aioli

(IndeholderÆg, Sennep)

1 stk

Løg

1 pose

Bredbladet persille

60 g

Spinat

(Kan indeholdeSelleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

3 spsk

Smør (trin 2)

1 stk

Æg (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)728 kcal
Energi (kJ)3045 kJ
Fedt43.94 g
Mættet fedt15.6 g
Kulhydrat33.95 g
Sukker11.7 g
Protein42.56 g
Salt2.7 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tag smør ud af køleskabet. Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær gulerod (uskrællet), pastinak (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern og løg i både. Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min.

2

Hak hvidløg og persille fint. Skær citron i både. Bland smør [3 spsk | 6 spsk], hvidløg, halvdelen af persille, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål. Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst (på et andet skærebræt). Lav et snit (men skær ikke helt igennem) med en skarp kniv. Fyld med hvidløgssmør, og fold sammen.

3

Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en dyb tallerken. Bland panko og resterende persille med et nip salt og peber i en anden dyb tallerken. Vend kylling i æg og derefter i panko. Overfør til en tallerken.

4

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg kylling i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 6-10 min. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Skyl spinat under koldt vand i et dørslag. Bland spinat med bagte grøntsager, og vend indtil spinaten er faldet sammen.

6

Anret kylling og grøntsager på tallerkener. Top med overskydende hvidløgssmør fra bagepladen. Server med aioli og citronbåde.