
Gyldenstegt kylling Kiev
med ovnbagte rodfrugter og mild aioli
Hør lige her - saftigt, gennemstegt kyllingebryst fyldt med smeltende aromatisk hvidløgssmør. Fileten er dækket af sprød, gyldenstegt panering, og det smager bare helt fantastisk. Ikke overbevist endnu? Ærligt talt, Kylling Kiev kan sagtens være den bedste kyllingeret i dit repertoire. Hvis du - eller nogen i familien for den sags skyld - ikke har bragt en gaffel med Kylling Kiev til munden endnu, er det obligatorisk at tage chancen nu! Sammen med lækre, bagte rodfrugter og vidunderligt god aioli, er det et festmåltid at glæde sig til!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
300 g
Rodfrugtsmix
2 stk
Hvidløgsfed
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Citron, økologisk
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Løg
1 pose
Bredbladet persille
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
3 spsk
Smør (trin 2)
1 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 2)
Fremgangsmåde

Tag smør* ud af køleskabet. Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær gulerod (uskrællet), pastinak (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern og rødløg i både. Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min.

Hak hvidløg og persille fint. Riv citronskal, og skær citron i både. Bland smør* [3 spsk | 6 spsk], hvidløg, citronskal, halvdelen af persille, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber* i en lille skål. Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst (på et andet skærebræt). Lav et snit (men skær ikke helt igennem) med en skarp kniv. Fyld med hvidløgssmør, og fold sammen.

Pisk æg* [1 stk | 2 stk] i en dyb tallerken. Bland panko og resterende persille med et nip salt* og peber* i en anden dyb tallerken. Vend kylling i æg og derefter i panko. Overfør til en tallerken.

Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg kylling i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 6-10 min. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. Bland spinat med bagte grøntsager, og vend indtil spinaten er faldet sammen.

Anret kylling og grøntsager på tallerkener. Top med overskydende hvidløgssmør fra bagepladen. Server med aioli og citronbåde.