HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGyldenstegt Kylling Kiev
topBanner
Gyldenstegt Kylling Kiev

Gyldenstegt Kylling Kiev

med ovnbagte rodfrugter og mild aioli

Populær

Hør lige her - saftigt, gennemstegt kyllingbryst fyldt med smeltende aromatisk hvidløgssmør. Fileten er dækket af sprød, gyldenstegt panering, og det smager bare helt fantastisk. Ikke overbevist endnu? Ærligt talt, Chicken Kiev kan sagtens være den bedste kyllingeret i dit repertoire. Hvis du - eller nogen i familien for den sags skyld - ikke har bragt en gaffel med Chicken Kiev til munden endnu, er det obligatorisk at tage chancen nu! Sammen med lækre, bagte rodfrugter og vidunderligt god aioli, er det et festmåltid at glæde sig til!

Tags:Børnevenlig
Allergener:glutenægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Rodfrugtsmix

2 stk

Hvidløgsfed

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Citron, økologisk

40 g

Aioli

(Indeholderæg, sennep)

1 stk

Rødløg

1 pose

Bredbladet persille

60 g

Spinat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Smør* (trin 2)

1 stk

Æg* (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)661.4351 kcal
Energi (kJ)2767.4438 kJ
Fedt36.35 g
Mættet fedt14.5 g
Kulhydrat33.9317 g
Sukker11.7 g
Protein42.5587 g
Salt0.9 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tag smør* ud af køleskabet. Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær gulerod (uskrællet), pastinak (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern og rødløg i både. Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min.

2

Hak hvidløg og persille fint. Riv citronskal, og skær citron i både. Bland smør* [3 spsk | 6 spsk], hvidløg, citronskal og halvdelen af persille med et nip salt* og peber* i en lille skål. Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst (på et andet skærebræt). Lav et snit (men skær ikke helt igennem) med en skarp kniv. Fyld med hvidløgssmør, og fold sammen.

3

Pisk æg* [1 stk | 2 stk] i en dyb tallerken. Bland panko og resterende persille med et nip salt* og peber* i en anden dyb tallerken. Vend kylling i æg og derefter i panko. Stil til side på en tallerken.

4

Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg kylling i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 6-10 min. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. Bland spinat med bagte grøntsager, og vend indtil spinaten er faldet sammen.

6

Anret kylling og grøntsager på tallerkener. Top med overskydende hvidløgssmør fra bagepladen. Server med aioli og citronbåde.