Skip to main content
Gyldenstegt andebryst og rødvinssauce
Gyldenstegt andebryst og rødvinssauce

Gyldenstegt andebryst og rødvinssauce

med bagte grøntsager og grøn bønnesalat

Forkæl dig selv og dine medspisende med dette festmåltid, bestående af vores sous vide andebryst med ovnbagte rodfrugter og butternutsquash. Dertil serveres en luksuriøs salat af stegte grønne bønner, høvlet ost og gyldne pinjekerner, og en dejlig rødvinssauce tilsmagt med frisk timian.

Allergener:
Sulfitter
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Rosmarin

75 g

Grønne bønner

120 g

Rødvinssauce

(Indeholder: Sulfitter)

½ stk

Butternutsquash

340 g

Andebryst, sous vide

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Hvede, Sesam, Rug, Jordnødder, Spelt, Gluten, Nøtter, Byg, Havre)

300 g

Kartofler

1 stk

Rødbede

40 g

Rucola

20 g

Italiensk hård ost, høvlet

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Løg

1 stk

Timian

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

¼ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

½ dl

Vand til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3022 kJ
Kalorier (kcal)722 kcal
Fedt38 g
Mættet fedt10.7 g
Kulhydrat59.3 g
Sukker14 g
Protein40 g
Salt3.4 g

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag andebryst ud af køleskabet.

Skræl butternutsquash, og del på midten. Skrab kerner ud.

Skær butternutsquash, løg, kartofler og rødbede (uskrællet) i 2 cm både. 

Hak rosmarin fint.

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med rosmarin, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Steg andebryst
2

Rids fedtsiden på kryds og tværs med 1 cm mellemrum, dup tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.

Placer andebryst med fedtsiden nedad i en stegepande på høj varme, og steg i 3 min, eller indtil gylden.

Sænk til middel varme, og steg videre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

Steg grønne bønner
3

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. 

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Overfør til en mellemstor skål.

Skær ender af grønne bønner.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg grønne bønner i 3-4 min, eller indtil møre.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver de hurtigere færdige.

Lav salat
4

Skyl rucola.

Vend rucola, grønne bønner, høvlet ost, olivenolie, salt og et nip peber i skålen med pinjekerner.

Lav sauce
5

Imens, pluk timian.

Opvarm samme stegepande til middel varme.

Tilsæt rødvinssauce, timian og vand, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.

Server
6

Anret andebryst, salat og grøntsager på tallerkener.

Top andebryst med rødvinssauce.