
Forkæl dig selv og dine medspisende med dette festmåltid, bestående af vores sous vide andebryst med ovnbagte rodfrugter og butternutsquash. Dertil serveres en luksuriøs salat af stegte grønne bønner, høvlet ost og gyldne pinjekerner, og en dejlig rødvinssauce tilsmagt med frisk timian.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
½ stk
Rosmarin
75 g
Grønne bønner
120 g
Rødvinssauce
(Indeholder: Sulfitter)
½ stk
Butternutsquash
340 g
Andebryst, sous vide
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde spor af: Hvede, Sesam, Rug, Jordnødder, Spelt, Gluten, Nøtter, Byg, Havre)
300 g
Kartofler
1 stk
Rødbede
40 g
Rucola
1 stk
Løg
1 stk
Timian
20 g
Grana Padano, flager
(Indeholder: Mælk, Æg)
½ tsk
Salt til grøntsager
¼ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
½ dl
Vand til sauce

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag andebryst ud af køleskabet.
Skræl butternutsquash, og del på midten. Skrab kerner ud.
Skær butternutsquash, løg, kartofler og rødbede (uskrællet) i 2 cm både.
Hak rosmarin fint.
Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med rosmarin, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Rids fedtsiden på kryds og tværs med 1 cm mellemrum, dup tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Placer andebryst med fedtsiden nedad i en stegepande på høj varme, og steg i 3 min, eller indtil gylden.
Sænk til middel varme, og steg videre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Overfør til en mellemstor skål.
Skær ender af grønne bønner.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg grønne bønner i 3-4 min, eller indtil møre.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver de hurtigere færdige.

Skyl rucola.
Vend rucola, grønne bønner, høvlet ost, olivenolie, salt og et nip peber i skålen med pinjekerner.

Imens, pluk timian.
Opvarm samme stegepande til middel varme.
Tilsæt rødvinssauce, timian og vand, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.

Anret andebryst, salat og grøntsager på tallerkener.
Top andebryst med rødvinssauce.