Til alle der elsker gedeost - her kommer en smuk grøn pastaret, der får tænderne til at løbe i vand! Rigatoni-pasta i selskab med spinatsauce, toppet med gyldne pinjekerner, letstegte cherrytomater, aromatiske basilikumblade og selvfølgelig gavmilde klatter af blød og cremet gedeost. Det er ren forkælelse til alle, der bliver glade af gedeost i hverdagen.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Løg
125 g
Cherrytomater
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
1 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Pasta
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Sennep)
1 pose
Basilikum
100 g
Gedeost
(Indeholder Mælk)
60 g
Spinat
1 stk
Forårsløg
1 pose
Bredbladet persille
1 dl
Gemt pastavand
1 spsk
Smør til stegning
¼ tsk
Salt til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, hak løg og hvidløg fint.
Skyl spinat.
Hak spinat, persille og forårsløg fint.
Halver cherrytomater.
Imens, smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt spinat, persille og forårsløg, og steg i yderligere 1 min, eller indtil den er faldet sammen.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middel varme.
Steg cherrytomater og pinjekerner med et nip salt i 1-2 min, eller indtil pinjekernerne er gyldne og tomaterne er bløde.
Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce og pastavand til gryden med løg.
Blend i gryden med en stavblender eller i en blender.
Overfør sauce til en stegepande, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet. Krydr med salt og et nip peber.
Tilsæt pasta, og vend sammen.
TIP: Har du ikke en blender, hak da spinat, forårsløg og persille fint, og tilsæt til saucen.
Anret pasta i skåle.
Top med cherrytomater, pinjekerner og smuldret gedeost.
Drys med basilikum.