Græsk oksekødsmoussaka
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk oksekødsmoussaka

Græsk oksekødsmoussaka

med bagt aubergine og frisk gulerodssalat

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en vidunderlig oksekødsmoussaka med løg, zucchini og bagt aubergine. Vi topper vores moussaka med crème fraiche og ost, og serverer den med en frisk gulerodssalat med persille.

Tags:
Kalorielet
Hvedefri
Proteinrig
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Aubergine

250 g

Hakket oksekød

½ stk

Zucchini

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Kyllingebouillon

1 pakke

Hakkede tomater

½ pakke

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

2 stk

Gulerod

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)553 kcal
Energi (kJ)2314 kJ
Fedt30.7 g
Mættet fedt14.8 g
Kulhydrat30.6 g
Sukker24.7 g
Protein35.3 g
Salt4.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Ildfast fad

Fremgangsmåde

Bag aubergine
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær aubergine i 1 cm skiver, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt*, og vend sammen. Bag i ovnen i 10-12 min (vend halvvejs), eller indtil let gylden.

Steg oksekød
2

Opvarm olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakket oksekød i 3-4 min, eller indtil brunet. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 1 cm tern. Skær rødløg i 1 cm tern. Pres eller hak hvidløg fint. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Tilsæt løg og zucchini
3

Tilsæt rødløg og zucchini till stegepanden, og steg i 3-4 min, eller indtil bløde. Krydr med et nip salt* og peber*. Tilsæt hvidløg, Middelhavsdrøm og kyllingebouillon, og steg videre i 30 sek. Tilsæt hakkede tomater, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker* [1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre i 1 min.

Gratiner moussaka
4

Overfør halvdelen af oksekød til et ildfast fad. Top med bagt aubergine. Top med resterende oksekød. Fordel crème fraiche [1/2 pakke, 2P] ovenpå. Drys med finrevet ost. Gratiner i ovnen i 10-15 min, eller indtil gylden.

Lav gulerodssalat
5

Skræl gulerod til lange, tynde bånd. Hak persille groft. Bland gulerod og persille i en mellemstor skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie*.

Server
6

Anret moussaka på tallerkener. Server med gulerodssalat.