Skip to main content

Cajunkrydret pulled kylling og 'loaded' kartoffelbåde

Byg din egen - nyd sammen

Med vores børnevenlige koncept kan børn og forældre frit blande og matche måltidets dele, præcis som de har lyst. Så kan alle nyde deres egne favoritter, og stadig samles om måltidet ved bordet. I aften skal vi have pulled kylling, som hele familien kan bygge som de ønsker! Vi bager både af kartofler sprøde i ovnen, trækker krydret kyllingekød i strimler, steger peberfrugt og løg i vores unikke krydderiblanding Ay Cajun-ba og laver en cremet avocadomos. Tilbehør er tomat, cheddarost og citrusfrugt i både. Så er det ellers bare at bygge sine kartoffelbåde med lige hvad hjertet begærer!

Tags:
Børnevenlig
Hvedefri
Allergener:
Sulfitter
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

300 g

Kartofler

½ stk

Avocado

1 stk

Tomat

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Løg

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

4 g

Adobo-krydderiblanding

50 g

Revet cheddar

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til guacamole

¼ tsk

Salt til kød

Næringsindhold

Energi (kJ)1978 kJ
Kalorier (kcal)473 kcal
Fedt15.7 g
Mættet fedt5 g
Kulhydrat43.9 g
Sukker10.8 g
Kostfibre8.4 g
Protein41.4 g
Salt3.2 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1440.3 mg
Calcium44.2 mg
Iron1 mg

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler i 2 cm både.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

2

Imens, skær løg i tynde, halve skiver. 

Skær peberfrugt i 1 cm strimler. 

Hak tomat groft. 

Skær citrusfrugt i både.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske.

Mos avocado med et stort skvæt citrusfrugtsaft, salt og et nip peber i en mellemstor skål. 

Vend avocadomos med yoghurt i skålen. 

3

Placer kylling på en anden bageplade med bagepapir, og krydr med salt og Adobo-krydderiblanding.

Bag i ovnen i 17-19 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt. 

4

Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg peberfrugt, løg og Ay Cajun-ba i 4-5 min, eller indtil let bløde. 

5

Træk kyllingekød i strimler med to gafler på bagepladen.

6

Anret kartoffelbåde i skåle. 

Top med kylling.

Server med stegte grøntsager, tomat, cheddar, avocadomos og resterende citrusfrugt både i små skåle.

Byg din pulled kylling med lige det fyld du ønsker!