topBanner
Dukkahbagt kikærtesalat

Dukkahbagt kikærtesalat

med couscous, granatæble og salatost

I aften tilbyder vi et festligt fyrværkeri af farver og smager! Bagte kikærter og broccoli krydret med vores lækre krydderiblanding Dukkah-godt. Couscoussalat med spinat, gulerod, mynte, dild og citron, og en cremet citrondressing med fraiche. Vi topper festlighederne med salatost, granatæblekerner og solsikkekerner!

Tags:VegetariskHurtig
Allergener:sennepsesamglutensellerimælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 pakke

Kikærter

125 g

Broccoli

7.5 g

Dukkah-godt

(Indeholdersennep, sesam)

100 g

Fuldkornscouscous

(Indeholdergluten)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

½ pose

Dild

1 pose

Mynte

1 stk

Citron, økologisk

75 g

Fraiche

(Indeholdermælk)

1 stk

Gulerod

1 stk

Granatæble

60 g

Spinat

100 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

20 g

Solsikkefrø

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie* (trin 1)

2.5 dl

Vand* (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3467 kJ
Kalorier (kcal)829 kcal
Fedt41 g
Mættet fedt14 g
Kulhydrat75 g
Sukker26 g
Protein29 g
Salt3 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Gryde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær broccoli [½ stk, 2P] i 2 cm buketter. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie* [2 spsk | 4 spsk], krydr med Dukkah-godt [1/2 pakke, 2P] og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 10-15 min.

2

Bring en gryde med vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon i kog. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet. Rør rundt med en gaffel.

3

Hak mynte og dild [1/2 pose, 2P] fint. Riv citronskal, og skær citron i både. Bland fraiche [½ pakke, 2P], et skvæt vand*, halvdelen af mynte og dild, citronskal, et skvæt citronsaft og et nip salt* og peber* i en lille skål.

4

Riv gulerod (uskrællet) groft. Skyl spinat, og hak groft. Rul granatæble mellem hænderne, så kernerne løsnes, og skær over på midten. Løsn kerner med hænderne i en skål med vand*. Lad kernerne falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl kerner under koldt vand* i en si.

5

Bland couscous, spinat, gulerod, resterende mynte og dild, et skvæt citronsaft, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en stor skål.

6

Anret couscoussalat i skåle. Top med kikærter og broccoli. Dryp med citrondressing. Drys med smuldret salatost, granatæblekerner og solsikkefrø. Server med resterende citronbåde.