I aften laver vi en luksuriøs gratin, som både store og små vil elske. Vi steger porre med citronpeber, og lader den simre i en sauce med misopasta, fløde og svampetortelloni. Vi topper det hele med sprød pangratatto-rasp, og gratinerer det gyldent i ovnen. Frisk salat med citron giver fin kontrast til vores cremede gratin.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
15 g
Misopasta
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Citron
25 g
Panko
(Indeholder: Hvede, Gluten)
300 g
Svampetortelloni
(Indeholder: Hvede, Gluten, Æg, Mælk Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
2 g
Citronpeber
1 stk
Porre
1 stk
Purløg
60 g
Blandet salat
½ stk
Peberfrugt
1 spsk
Smør til grøntsager
1 spsk
Olie til panering
3 dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær porre i tynde, halve skiver.
Smelt smør i en stor, ovnfast stegepande på middelhøj varme.
Steg porre i 4-5 min, eller indtil blød.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak purløg fint.
Bland panko, olivenolie, purløg og et nip salt og peber i en lille skål.
TIP: Hvis du ikke har en ovnfast stegepande, kan du samle retten i et ovnfast fad.
Tilsæt hvidløg og citronpeber til stegepanden med porre, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt misopasta, grøntsagsbouillon, madlavningsfløde og vand, og sænk til middel varme.
Tilsæt tortelloni, og lad simre i 1-2 min, eller indtil saucen er tyknet og pastaen er 'al dente'.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Overfør tortelloni til et ildfast fad (hvis du ikke bruger en ovnfast pande), og top med panko.
Gratiner i ovnen i 5-7 min, eller indtil pankoen begynder at blive sprød.
Imens, halver citron.
Skyl salat.
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Bland salat, peberfrugt, salt, et skvæt citronsaft og olivenolie i en stor skål.
Anret tortellonigratin i dybe tallerkener.
Top med salat.