Skip to main content
Cremet svampetortelloni-gratin
Cremet svampetortelloni-gratin

Cremet svampetortelloni-gratin

med sauteret porre og sprød pangrattato

I aften laver vi en luksuriøs gratin, som både store og små vil elske. Vi steger porre med citronpeber, og lader den simre i en sauce med misopasta, fløde og svampetortelloni. Vi topper det hele med sprød pangratatto-rasp, og gratinerer det gyldent i ovnen. Frisk salat med citron giver fin kontrast til vores cremede gratin.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Æg
Mælk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

15 g

Misopasta

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Citron

25 g

Panko

(Indeholder: Hvede, Gluten)

300 g

Svampetortelloni

(Indeholder: Hvede, Gluten, Æg, Mælk Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Selleri)

2 g

Citronpeber

1 stk

Porre

1 stk

Purløg

60 g

Blandet salat

½ stk

Peberfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til grøntsager

1 spsk

Olie til panering

3 dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3885 kJ
Kalorier (kcal)929 kcal
Fedt55.5 g
Mættet fedt26 g
Kulhydrat82.8 g
Sukker15.8 g
Kostfibre6.6 g
Protein22.8 g
Salt4.7 g
Calcium5 mg
Iron0.7 mg

Fremgangsmåde

Forbered porre
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær porre i tynde, halve skiver.

Steg porre
2

Smelt smør i en stor, ovnfast stegepande på middelhøj varme.

Steg porre i 4-5 min, eller indtil blød.

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Hak purløg fint.

Bland panko, olivenolie, purløg og et nip salt og peber i en lille skål.

TIP: Hvis du ikke har en ovnfast stegepande, kan du samle retten i et ovnfast fad.

Lav sauce
3

Tilsæt hvidløg og citronpeber til stegepanden med porre, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt misopasta, grøntsagsbouillon, madlavningsfløde og vand, og sænk til middel varme.

Tilsæt tortelloni, og lad simre i 1-2 min, eller indtil saucen er tyknet og pastaen er 'al dente'.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.

Lav gratin
4

Overfør tortelloni til et ildfast fad (hvis du ikke bruger en ovnfast pande), og top med panko.

Gratiner i ovnen i 5-7 min, eller indtil pankoen begynder at blive sprød.

Lav salat
5

Imens, halver citron.

Skyl salat.

Skær peberfrugt i 2 cm tern.

Bland salat, peberfrugt, salt, et skvæt citronsaft og olivenolie i en stor skål.

Server
6

Anret tortellonigratin i dybe tallerkener.

Top med salat.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image