Skip to main content
Cremet østershattepasta
Cremet østershattepasta

Cremet østershattepasta

med urte-pangrattato og frisk spinat

Østershat har en markant umamismag og passer perfekt i en cremet sauce med pasta. I aften laver vi en fortryllende sauce med crème fraiche, ost, smør, spinat, misopasta og pastaen rigatoni - som er kendt for at være en rigtig saucetyv. Vi topper med en sprød urte-pangrattato med panko, solsikkefrø og persille.

Tags:
Vegetarisk
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Soja
Mælk
Æg
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Hvidløgsfed

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

15 g

Misopasta

(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja)

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

20 g

Solsikkekerner

(Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter, Jordnødder)

1 pakke

Pasta

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Selleri)

1 stk

Løg

200 g

Østershatte

60 g

Spinat

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1.5 dl

Gemt pastavand

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til pangrattato

1 spsk

Olie til grøntsager

2 spsk

Smør til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3588 kJ
Kalorier (kcal)858 kcal
Fedt45.6 g
Mættet fedt20 g
Kulhydrat83.4 g
Sukker7 g
Kostfibre7.3 g
Protein25.9 g
Salt2.9 g
Potassium57.6 mg
Calcium9.3 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente'.

Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Forbered pangrattato
2

Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg panko og solsikkefrø i 3-4 min, eller indtil gyldne og sprøde.

Krydr med salt og et nip peber, og overfør til en skål.

Steg svampe og løg
3

Skær løg i tynde, halve skiver.

Imens, opvarm olivenolie i en samme stegepande på middelhøj varme.

Riv svampe i mindre stykker direkte i stegepanden, og steg i 2-3 min, eller indtil brunet. Tilsæt løg, og steg videre i 3-4 min, eller indtil møre.

Imens, skyl spinat.

Hak persille og hvidløg fint.

Tilsæt misopasta
4

Tilsæt hvidløg, grøntsagsbouillon og misopasta, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.

Lav sauce
5

Tilsæt crème fraiche, pastavand, finrevet ost, pasta, smør og spinat, og lad simre i 1-2 min, eller indtil saucen er tyknet og spinaten er faldet sammen.

Bland persille i skålen med pangrattato.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tør.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med pangrattato.