Til alle der elsker gedeost - her kommer en helt ekstraordinær pastaret! Orzo-pasta i selskab med løg og zucchini i en cremet gedeostesauce, toppet med aromatiske basilikumblade. Hertil en frisk salat. Det er ren forkælelse for alle, der bliver glade af gedeost i hverdagen.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
180 g
Orzo
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sennep, Soja, Æg, Lupin)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
40 g
Rucola
1 stk
Tomat
1 stk
Zucchini
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Løg
100 g
Gedeost
(Indeholder Mælk)
1 stk
Citron
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
3 dl
Gemt pastavand
½ spsk
Olie til dressing
½ tsk
Sukker til dressing
¼ tsk
Salt til dressing
¼ tsk
Salt til salat
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'. Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, skyl rucola.
Skær tomat i 1 cm både.
Bland rucola, tomat, olivenolie, balsamico, sukker, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Hak løg fint.
Skær zucchini i 1 cm tern.
Hak basilikum groft.
Halver citron.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og zucchini i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt pastavand, gedeost, et stort skvæt citronsaft, salt og et nip peber. Kog i 1-2 min, eller indtil gedeost er smeltet.
Tilsæt pasta og halvdelen af finrevet ost, og vend sammen.
Anret pasta i skåle, og top med resterende finrevet ost og basilikum.
Server med salat.