Skip to main content
Cremet one-pot med chorizo og tortelloni
Cremet one-pot med chorizo og tortelloni

Cremet one-pot med chorizo og tortelloni

med spinat, finrevet ost og gremolata

I dag laver vi en lækker one-pot pastaret, som både store og små vil elske! "One-pot" betyder, at vi laver det hele i én og samme gryde. Vi laver en lækker tomat-flødesauce med grøntsager, og deri vender vi vores friske tortelloni, som får lov at koge færdigt i saucen. Vi topper de voksnes og modige børns tallerkener med ost, chorizo og en forførende urtegremolata med persille og hvidløg.

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Comfort Food
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede
Æg

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

120 g

Chorizo, ternet

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

4 g

Souvlaki-krydderi

(Kan indeholde spor af: Æg, Fisk, Sennep, Sesam, Soja, Selleri, Krebsdyr, Mælk)

195 g

Hakkede tomater

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

300 g

Tortelloni

(Indeholder: Mælk, Gluten, Hvede, Æg Kan indeholde spor af: Fisk, Sennep, Soja, Selleri, Krebsdyr, Bløddyr, Nøtter)

30 g

Spinat

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

1 g

Chiliflager

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til stegning

2 dl

Vand til sauce

½ tsk

Sukker til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

2 spsk

Olie til gremolata

¼ tsk

Salt til gremolata

Næringsindhold

Energi (kJ)4569 kJ
Kalorier (kcal)1092 kcal
Fedt70.8 g
Mættet fedt29.8 g
Kulhydrat78.6 g
Sukker19 g
Kostfibre6.5 g
Protein35.6 g
Salt5.8 g
Potassium57.6 mg
Calcium9.1 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

Steg chorizo
1

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.

Steg chorizo i 4-5 min, eller indtil genemstegt.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Forbered grøntsager
2

Imens, hak løg fint.

Skær gulerod i 1 cm tern.

Skyl spinat.

Lav sauce
3

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og gulerod i 3-4 min, eller indtil bløde.

Tilsæt souvlaki-krydderi, tomatpassata, madlavningsfløde, vand, sukker, salt og et nip peber, og rør sammen.

Tilsæt tortelloni
4

Tilsæt tortelloni, og dæk med låg.

Sænk til middel varme, og kog i 5-6 min, eller indtil pasta er 'al dente'.

TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Lav gremolata
5

Imens, hak persille fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland persille, hvidløg, chiliflager, olivenolie, salt og et nip peber i en lille skål.

Tilsæt spinat og halvdelen af finrevet ost til stegepanden med pasta, og rør rundt indtil spinaten er faldet sammen.

TIP: Undlad chiliflager, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener, og drys med resterende finrevet ost.

Top voksentallerkenerne med gremolata og chorizo.