Skip to main content
Cremet laksegratin
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet laksegratin

Cremet laksegratin

med ostetoppet kartoffelmos og frisk rucola

Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften laver vi nemlig en fantastisk laksegratin med spinat og mornaysauce, som toppes med cremet kartoffelmos med ost. Perfekt tilbehør er en frisk rucolasalat med olivenolie og citron.

Tags:
10 min prep
Comfort Food
Allergener:
Fisk
Mælk
Gluten
Hvede
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

500 g

Kartofler

1 stk

Citron

100 g

Mornaysauce

(Indeholder: Mælk)

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

30 g

Spinat

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

40 g

Rucola

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

2 spsk

Olie til panering

½ spsk

Olie til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3398 kJ
Kalorier (kcal)812 kcal
Fedt46.4 g
Mættet fedt11.7 g
Kulhydrat62.1 g
Sukker6.2 g
Protein38.2 g
Salt2.2 g

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, finrevet ost, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered råvarer
2

Imens, skyl spinat og rucola (adskilt).

Skær citron i både.

Fjern skind fra laks, og skær i 3 cm tern på et andet skærebræt.

Bland panko, olivenolie og et nip salt og peber i en lille skål.

Lav laksegratin
3

Bland spinat, laks og mornaysauce i et ildfast fad, fordel i et jævnt lag, og krydr med et nip peber.

Top med kartoffelmos.

Drys med panko, og bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lad laksegratin køle af
4

Tag den færdige laksegratin ud af ovnen, og lad køle af nogle minutter inden servering.

Lav rucolasalat
5

Bland rucola, olivenolie, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en mellemstor skål lige inden servering.

Server
6

Anret laksegratin på tallerkener.

Server med rucolasalat.