Cremet laksegratin
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet laksegratin

Cremet laksegratin

med ostetoppet kartoffelmos og frisk rucola

Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften laver vi nemlig en fantastisk laksegratin med hvidløg og mornaysauce, som toppes med cremet kartoffelmos med pastinak og ost. Perfekt tilbehør er en frisk rucolasalat med olivenolie og citron.

Tags:
10 min prep
Allergener:
Fisk
Mælk
Æg
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

100 g

Mornaysauce

(Indeholder Mælk)

½ stk

Citron

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

40 g

Rucola

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3378 kJ
Kalorier (kcal)807 kcal
Fedt46.9 g
Mættet fedt11.7 g
Kulhydrat60.4 g
Sukker5.6 g
Protein38 g
Salt2.4 g

Redskaber

Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
 
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
 
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
 
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], finrevet ost, salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 
 
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered råvarer
2

Imens, skyl spinat og rucola (adskilt).

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Fjern skind fra laks, og skær i 3 cm tern på et andet skærebræt.

Bland panko, olivenolie [2 spsk I 4 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.

Lav laksegratin
3

Bland spinat, laks og mornaysauce i et ildfast fad, fordel i et jævnt lag, og krydr med et nip peber.

Top med kartoffelmos.

Drys med panko, og bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lad laksegratin køle af
4

Tag den færdige laksegratin ud af ovnen, og lad køle af nogle minutter inden servering.

Lav rucolasalat
5

Bland rucola, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en mellemstor skål lige inden servering.

Server
6

Anret laksegratin på tallerkener.

Server med rucolasalat.