Cremet laksegratin
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet laksegratin

Cremet laksegratin

med ostetoppet kartoffelmos og frisk rucola

Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften laver vi nemlig en fantastisk laksegratin med spinat og mornaysauce, som toppes med cremet kartoffelmos med ost. Perfekt tilbehør er en frisk rucolasalat med olivenolie og citron.

Tags:
Nem
Kalorielet
Allergener:
Fisk
Mælk
Æg
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

100 g

Mornaysauce

(Indeholder Mælk)

½ stk

Citron

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg Kan indeholde Æg, Mælk)

40 g

Rucola

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Pastinak

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

½ dl

Vand (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3631 kJ
Kalorier (kcal)868 kcal
Fedt48.3 g
Mættet fedt12.1 g
Kulhydrat72.6 g
Sukker10.6 g
Protein38.9 g
Salt2.7 g

Redskaber

Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. 

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], finrevet ost, salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered råvarer
2

Imens, skyl rucola.

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Pres eller hak hvidløg fint. 

Fjern skind fra laks, og skær i 3 cm tern på et andet skærebræt.

Bland panko, olivenolie [2 spsk I 4 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.

Lav laksegratin
3

Bland laks, mornaysauce, vand [1/2 dl | 1 dl], Hvide Løjer & Urter, hvidløg og et nip salt og peber i et ildfast fad, og fordel i et jævnt lag.

Top med kartoffelmos.

Drys med panko, og bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lad laksegratin køle af
4

Tag den færdige laksegratin ud af ovnen, og lad køle af.

Lav rucolasalat
5

Bland rucola, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en mellemstor skål lige inden servering.

Server
6

Anret laksegratin på tallerkener.

Server med rucolasalat.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image