
Cremet laksegratin
med ostetoppet kartoffelmos og frisk rucola
Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften laver vi nemlig en fantastisk laksegratin med spinat og mornaysauce, som toppes med cremet kartoffelmos med ost. Perfekt tilbehør er en frisk rucolasalat med olivenolie og citron.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
500 g
Bagekartoffel
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
100 g
Mornaysauce
(Indeholder Mælk)
½ stk
Citron
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
40 g
Rucola
25 g
Panko
(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)
1 stk
Pastinak
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Hvidløgsfed
Ikke inkluderet i din måltidskasse
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
½ dl
Vand (trin 3)
Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], finrevet ost, salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Imens, skyl rucola.
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
Pres eller hak hvidløg fint.
Fjern skind fra laks, og skær i 3 cm tern på et andet skærebræt.
Bland panko, olivenolie [2 spsk I 4 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.

Bland laks, mornaysauce, vand [1/2 dl | 1 dl], Hvide Løjer & Urter, hvidløg og et nip salt og peber i et ildfast fad, og fordel i et jævnt lag.
Top med kartoffelmos.
Drys med panko, og bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Tag den færdige laksegratin ud af ovnen, og lad køle af.

Bland rucola, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en mellemstor skål lige inden servering.

Anret laksegratin på tallerkener.
Server med rucolasalat.