topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet blomkålskarry

Cremet blomkålskarry

med ovnbagte kartofler og korianderchips

I aften laver vi en vidunderligt fyldig og cremet blomkålskarry fyldt med lækre ingredienser. Karryen har en bund af kokosmælk og hakkede tomater, og får en spændende smag af at blive krydret med ingefær, chili, spidskommen, hvidløg og vores færdige krydderiblandinger Mild Mahal og Curry-on. Vi serverer vores karry med frisk koriander og sprøde korianderchips

Tags:
Vegetarisk
Stærk
Klimavenlig
Allergener:
Selleri
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Løg

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Ingefær

2 stk

Tomat

300 g

Kartofler

1 g

Chiliflager

2 g

Spidskommen, stødt

4 g

Mild Mahal

4 g

Curry-on

200 ml

Kokosmælk

½ dåse

Tomatpuré

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 pose

Koriander

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

250 g

Broccoli

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Salt

2.5 spsk

Olivenolie

1 spsk

Smør

1 dl

Vand

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)1023 kcal
Energi (kJ)4282 kJ
Fedt54.2 g
Mættet fedt24.4 g
Kulhydrat106.8 g
Sukker16.7 g
Protein22.93 g
Salt5 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.

Forbered grøntsager
2

Skær blomkål i små buketter. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær(uskrællet) fint. Hak tomat groft.

Steg grøntsager
3

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] med olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stegepande på middel varme. Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde. Tilsæt blomkål, ingefær, chiliflager, spidskommen, Mild Mahal, Curry-on, tomatpuré [1/2 dåse, 2P] og halvdelen af hvidløg, og steg videre i 1 min. TIP: Spar på chiliflagerne, hvis ikke alle er til stærk mad.

Lav karry
4

Tilsæt kokosmælk, tomat, vand [1 dl | 2 dl], grøntsagsbouillon, salt [1 tsk | 2 tsk] og et nip peber, og lad simre under låg på middelhøj varme i 13-15 min, eller indtil blomkålen er mør.

Bag korianderchips
5

Hak halvdelen af koriander fint. Bland olivenolie [2,5 spsk | 5 spsk], hakket koriander og resterende hvidløg i en skål med en gaffel, og krydr med et nip salt og peber. Skær tortillabrød i 3 cm tykke strimler, og fordel på en bageplade med bagepapir. Pensl med korianderolie, og bag i ovnen i 4-6 min, eller indtil sprøde. Tilsæt kartofler til panden med karry.

Server
6

Anret karry i dybe tallerkener. Top med resterende koriander. Server med korianderchips.