I aften laver vi en vidunderligt fyldig og cremet blomkålskarry fyldt med lækre ingredienser. Karryen har en bund af kokosmælk og hakkede tomater, og får en spændende smag af at blive krydret med ingefær, chili, spidskommen, hvidløg og vores færdige krydderiblandinger Mild Mahal og Curry-on. Vi serverer vores karry med frisk koriander og sprøde korianderchips
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Ingefær
2 stk
Tomat
300 g
Kartofler
1 g
Chiliflager
2 g
Spidskommen, stødt
4 g
Mild Mahal
4 g
Curry-On
200 ml
Kokosmælk
½ dåse
Tomatpuré
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 pose
Koriander
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
250 g
Broccoli
1 tsk
Salt
2.5 spsk
Olivenolie
1 spsk
Smør
1 dl
Vand
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.
Skær blomkål i små buketter. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær(uskrællet) fint. Hak tomat groft.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] med olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stegepande på middel varme. Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde. Tilsæt blomkål, ingefær, chiliflager, spidskommen, Mild Mahal, Curry-on, tomatpuré [1/2 dåse, 2P] og halvdelen af hvidløg, og steg videre i 1 min. TIP: Spar på chiliflagerne, hvis ikke alle er til stærk mad.
Tilsæt kokosmælk, tomat, vand [1 dl | 2 dl], grøntsagsbouillon, salt [1 tsk | 2 tsk] og et nip peber, og lad simre under låg på middelhøj varme i 13-15 min, eller indtil blomkålen er mør.
Hak halvdelen af koriander fint. Bland olivenolie [2,5 spsk | 5 spsk], hakket koriander og resterende hvidløg i en skål med en gaffel, og krydr med et nip salt og peber. Skær tortillabrød i 3 cm tykke strimler, og fordel på en bageplade med bagepapir. Pensl med korianderolie, og bag i ovnen i 4-6 min, eller indtil sprøde. Tilsæt kartofler til panden med karry.
Anret karry i dybe tallerkener. Top med resterende koriander. Server med korianderchips.