HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCremet Blomkålskarry
topBanner
Cremet blomkålskarry

Cremet blomkålskarry

med ovnbagte kartofler og korianderchips

I aften laver vi en vidunderligt fyldig og cremet blomkålskarry fyldt med lækre ingredienser. Karryen har en bund af kokosmælk og hakkede tomater, og får en spændende smag af at blive krydret med ingefær, chili, spidskommen, hvidløg og vores færdige krydderiblandinger Mild Mahal og Curry-on. Vi serverer vores karry med frisk koriander og sprøde korianderchips

Tags:VegetariskStærkKlimavenlig
Allergener:sellerigluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Løg

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Ingefær

2 stk

Tomat

300 g

Kartofler

1 g

Chiliflager

2 g

Spidskommen, stødt

4 g

Mild Mahal

4 g

Curry-on

200 ml

Kokosmælk

½ dåse

Tomatpuré

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 pose

Koriander

2 stk

Tortillabrød

(Indeholdergluten)

250 g

Broccoli

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Salt

2.5 spsk

Olivenolie

1 spsk

Smør

1 dl

Vand

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)4282 kJ
Kalorier (kcal)1023 kcal
Fedt54.2 g
Mættet fedt24.4 g
Kulhydrat106.8 g
Sukker16.7 g
Protein22.93 g
Salt5 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Rivejern
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.

2

Skær blomkål i små buketter. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær(uskrællet) fint. Hak tomat groft.

3

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] med olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stegepande på middel varme. Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde. Tilsæt blomkål, ingefær, chiliflager, spidskommen, Mild Mahal, Curry-on, tomatpuré [1/2 dåse, 2P] og halvdelen af hvidløg, og steg videre i 1 min. TIP: Spar på chiliflagerne, hvis ikke alle er til stærk mad.

4

Tilsæt kokosmælk, tomat, vand [1 dl | 2 dl], grøntsagsbouillon, salt [1 tsk | 2 tsk] og et nip peber, og lad simre under låg på middelhøj varme i 13-15 min, eller indtil blomkålen er mør.

5

Hak halvdelen af koriander fint. Bland olivenolie [2,5 spsk | 5 spsk], hakket koriander og resterende hvidløg i en skål med en gaffel, og krydr med et nip salt og peber. Skær tortillabrød i 3 cm tykke strimler, og fordel på en bageplade med bagepapir. Pensl med korianderolie, og bag i ovnen i 4-6 min, eller indtil sprøde. Tilsæt kartofler til panden med karry.

6

Anret karry i dybe tallerkener. Top med resterende koriander. Server med korianderchips.