Skip to main content
Cremet basilikumkylling
Cremet basilikumkylling

Cremet basilikumkylling

med sød gulerodsmos og saftig æblesalat

4.3
(2,7 t)

Der er kun én konge i rodfrugtimperiet, og det er kartoflerne. Sammen med gulerødder danner de en puré, der på charmerende vis komplementerer basilikumkrydret kylling. Æblesalaten forbinder smagene og afslutter den kulinariske cirkel.

Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Honning

½ stk

Zucchini

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

500 g

Kartofler

½ stk

Citron, økologisk

1 pose

Basilikum

280 g

Kyllingebryst

1 pakke

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

2 stk

Gulerod

1 stk

Æble

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)745 kcal
Energi (kJ)3115 kJ
Fedt32.9 g
Mættet fedt16.1 g
Kulhydrat68.9 g
Sukker24.7 g
Kostfibre7.5 g
Protein43.6 g
Salt2.1 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog rodfrugter
1

Skræl kartofler og gulerod, og skær i 2 cm tern. Læg i en gryde med vand*, og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog i 10-12 min. Skær kylling i 2 cm strimler på et andet skærebræt.

Steg kylling
2

Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på høj varme. Steg kylling i 2-3 min, og sænk til lav varme. Tilsæt honning [1/2 pakke, 2P], crème fraiche og sojasauce. Krydr med et nip salt* og peber*, og lad simre i 8-10 min. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Tilsæt basilikum
3

Hak basilikum groft. Tilsæt basilikum (gem lidt til anretning) til panden med kylling.

Lav æblesalat
4

Riv zucchini [1/2 stk, 2P] groft, og pres så meget væde ud som muligt. Skær æble i tynde skiver. Skær citron [1/2 stk, 2P] i både. Bland zucchini, æble, et skvæt citronsaft og et nip salt* og peber* i en skål. TIP: Tilsæt en smule olivenolie til salaten. 

Mos rodfrugter
5

Hæld vand fra rodfrugter, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Smag til med salt* og peber*.TIP: Tilsæt en klat smør til mosen.

Server
6

Anret kylling og gulerodsmos på tallerkener. Top med resterende basilikum. Server med æblesalat og citronbåde.