Skip to main content
Cremet basilikumkylling
Cremet basilikumkylling

Cremet basilikumkylling

med sød gulerodsmos og saftig æblesalat

4.0
(47)

Der er kun én konge i rodfrugtimperiet, og det er kartoflerne. Sammen med gulerødder danner de en mos, der på charmerende vis komplementerer basilikumkrydret kylling i en cremet sauce med honning og fløde. Frisk tilbehør er en saftig æblesalat med kål og balsamico.

Tags:
Hvedefri
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Honning

280 g

Kyllingebryst

500 g

Bagekartoffel

1 pose

Basilikum

2 stk

Gulerod

1 stk

Æble

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

4 g

Kyllingebouillon

60 g

Blandet salat

12 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 5)

3 spsk

Mælk (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

Næringsindhold

Energi (kJ)2879 kJ
Kalorier (kcal)688 kcal
Fedt26.3 g
Mættet fedt10.5 g
Kulhydrat71.2 g
Sukker25.3 g
Kostfibre7.7 g
Protein43.7 g
Salt2.6 g
Calcium0.4 mg

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler og gulerod
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler og gulerod, og skær i 2 cm tern.

Kog kartofler og gulerod i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

 

Steg kylling
2

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med et nip salt i 2-3 min på hver side, eller indtil brunet. Sænk til lav varme. Tilsæt honning [1/2 pakke, 2P], madlavningsfløde og kyllingebouillon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil sauce er tyknet og kylling er gennemtilberedt. Krydr med et nip salt og peber.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav æblesalat
3

Imens, skyl salat.

Skær æble i tynde, halve skiver.

Bland balsamico, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], salt og peber i en stor skål. 

Vend salat og æble i skålen lige inden servering.

Tilsæt basilikum
4

Hak basilikum groft.

Tilsæt basilikum til stegepanden, og vend sammen.

Lav gulerodsmos
5

Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber til gryden med kartofler og gulerod.

Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Server
6

Anret gulerodsmos og kylling på tallerkener.

Server med æblesalat.