Cremet basilikumkylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet basilikumkylling

Cremet basilikumkylling

med sød gulerodsmos og saftig æblesalat

Der er kun én konge i rodfrugtimperiet, og det er kartoflerne. Sammen med gulerødder danner de en mos, der på charmerende vis komplementerer basilikumkrydret kylling i en cremet sauce med honning og fløde. Frisk tilbehør er en saftig æblesalat med kål og balsamico.

Tags:
Hvedefri
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Honning

280 g

Kyllingebryst

500 g

Bagekartoffel

1 pose

Basilikum

2 stk

Gulerod

1 stk

Æble

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

4 g

Kyllingebouillon

60 g

Blandet salat

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 5)

3 spsk

Mælk (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2879 kJ
Kalorier (kcal)688 kcal
Fedt26.3 g
Mættet fedt10.5 g
Kulhydrat71.2 g
Sukker25.3 g
Protein43.7 g
Salt2.6 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler og gulerod
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler og gulerod, og skær i 2 cm tern.

Kog kartofler og gulerod i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

 

Steg kylling
2

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med et nip salt i 2-3 min på hver side, eller indtil brunet. Sænk til lav varme. Tilsæt honning [1/2 pakke, 2P], madlavningsfløde og kyllingebouillon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil sauce er tyknet og kylling er gennemtilberedt. Krydr med et nip salt og peber.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav æblesalat
3

Imens, skyl salat.

Skær æble i tynde, halve skiver.

Bland balsamico, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], salt og peber i en stor skål. 

Vend salat og æble i skålen lige inden servering.

Tilsæt basilikum
4

Hak basilikum groft.

Tilsæt basilikum til stegepanden, og vend sammen.

Lav gulerodsmos
5

Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber til gryden med kartofler og gulerod.

Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Server
6

Anret gulerodsmos og kylling på tallerkener.

Server med æblesalat.