topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Cowboychili med kylling

med basmatiris, majs og chimichurri

Tag børnene med i køkkenet og lav en mexicansk fiesta med vores Cowboychili med kylling! Denne chiligryde er fuld af de livlige og dristige smage, der gør det mexicanske køkken så uimodståeligt. Vi topper med en frisk chimichurri på mynte, koriander og jalapeño, som modige cowboybørn også gerne må smage på!

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 dåse

Majs

1 pakke

Hakkede tomater

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Jalapeno

5 g

Tex-Mex

150 g

Basmatiris

1 stk

Gulerod

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Kyllingebouillon

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

280 g

Kyllingebryst

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til kød

2 dl

Vand til sauce

1 tsk

Sukker til sauce

½ tsk

Salt til sauce

2 spsk

Olie til chimichurri

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3044 kJ
Kalorier (kcal)728 kcal
Fedt18.9 g
Mættet fedt3.2 g
Kulhydrat95.4 g
Sukker21.5 g
Protein46.2 g
Salt5.8 g

Fremgangsmåde

1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

2

Imens, hak løg, jalapeño og hvidløg fint.

Riv gulerod groft.

Hæld væde fra majs.

3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet. 

Overfør til en tallerken.

4

Tilsæt løg, hvidløg, gulerod og Tex-Mex til samme stegepande, og steg i 2-3 min.

Tilsæt kyllingebouillon, hakkede tomater, majs, vand, sukker, salt og kyllingebryst, og kog i 7-8 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Imens, hak mynte og koriander fint.

Bland hvidvinseddike, mynte, koriander, jalapeño, olivenolie og et nip salt og peber i en lille skål.

Overfør færdig kylling til en stor skål, og træk kødet i strimler med to gafler.

TIP: Undlad jalapeñoen, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

6

Anret ris og cowboychili i dybe tallerkener.

Top med kylling.

Dryp voksentallerkener med chimichurri.