Tag børnene med i køkkenet og lav en mexicansk fiesta med vores Cowboychili med kylling! Denne chiligryde er fuld af de livlige og dristige smage, der gør det mexicanske køkken så uimodståeligt. Vi topper med en frisk chimichurri på mynte, koriander og jalapeño, som modige cowboybørn også gerne må smage på!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 dåse
Majs
1 pakke
Hakkede tomater
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Jalapeno
5 g
Tex-Mex
150 g
Basmatiris
1 stk
Gulerod
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Kyllingebouillon
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
280 g
Kyllingebryst
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til kød
2 dl
Vand til sauce
1 tsk
Sukker til sauce
½ tsk
Salt til sauce
2 spsk
Olie til chimichurri
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak løg, jalapeño og hvidløg fint.
Riv gulerod groft.
Hæld væde fra majs.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en tallerken.
Tilsæt løg, hvidløg, gulerod og Tex-Mex til samme stegepande, og steg i 2-3 min.
Tilsæt kyllingebouillon, hakkede tomater, majs, vand, sukker, salt og kyllingebryst, og kog i 7-8 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, hak mynte og koriander fint.
Bland hvidvinseddike, mynte, koriander, jalapeño, olivenolie og et nip salt og peber i en lille skål.
Overfør færdig kylling til en stor skål, og træk kødet i strimler med to gafler.
TIP: Undlad jalapeñoen, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret ris og cowboychili i dybe tallerkener.
Top med kylling.
Dryp voksentallerkener med chimichurri.