Citronstegt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstegt laks

Citronstegt laks

med ovnbagte grøntsager og færdigrørt aioli

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften frister vi med en af vores absolutte favoritter - citronlaks, dvs. perfekt stegt laks, der får lov til at simre i en vidunderlig citronbouillon med persille og dild. I aften får den lækre laks selskab af kartoffelbåde og ovnbagt peberfrugt, rødløg, tomat, og så topper vi herlighederne med cremet aioli.

Tags:
Hvedefri
Klimavenlig
Allergener:
Fisk
Selleri
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

500 g

Kartofler

1 stk

Citron

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Kruspersille

1 stk

Tomat

1 stk

Peberfrugt

1 pose

Dild

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

½ stk

Rødløg

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Sukker (trin 2)

½ dl

Vand (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3350 kJ
Kalorier (kcal)801 kcal
Fedt47.7 g
Mættet fedt10.1 g
Kulhydrat59.9 g
Sukker14.7 g
Protein32.7 g
Salt2.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i både.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Bag grøntsager
2

Imens, skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i 2 cm både.

Hak tomat groft.

Tilsæt peberfrugt, rødløg, tomat, sukker [1 tsk | 2 tsk], olivenolie og et nip salt og peber til bagepladen, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 10-20 min, eller indtil karamelliseret.

Lav citronbouillon
3

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Hak dild og persille groft.

Skær halvdelen af citron i både.

Bland vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citronsaft, dild, persille og et nip salt og peber i en lille skål.

Steg laks
4

Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage.

Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min.

Tilsæt citronbouillon og smør
5

Vend laks. 

Tilsæt citronbouillon, smør [1 spsk | 2 spsk], og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. 

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Server
6

Anret laks, kartofler og grøntsager på tallerkener. 

Top laks med citronbouillon.

Server med aioli og citronbåde.