Citronstegt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstegt laks

Citronstegt laks

med ovnbagte grøntsager og færdigrørt aioli

En af vores absolutte favoritter - citronlaks, dvs. perfekt stegt laks, der får lov til at simre i en vidunderlig citronbouillon! I aften får den lækre laks selskab af bagte kartofler og de skønneste grøntsager, der bliver bagt med balsamico, som giver en perfekt balance mellem sødt og syrligt!

Tags:
Børnevenlig
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Selleri
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

500 g

Kartofler

1 stk

Citron, økologisk

1 stk

Hvidløgsfed

½ pose

Kruspersille

1 stk

Tomat

1 stk

Peberfrugt

½ pose

Dild

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

½ stk

Rødløg

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 5)

1 tsk

Sukker (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)801 kcal
Energi (kJ)3353 kJ
Fedt48 g
Mættet fedt10.2 g
Kulhydrat58.7 g
Sukker15.8 g
Protein32.7 g
Salt2.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Bag grøntsager
2

Skær peberfrugt i 1 cm strimler. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i 2 cm både. Skær tomat i 2 cm tern. Vend peberfrugt, rødløg, tomat, sukker* [1 tsk | 2 tsk], en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil tomaterne er karamelliseret.

Lav citronbouillon
3

Pres eller hak hvidløg fint. Hak dild [1/2 pose, 2P] og persille [1/2 pose, 2P] groft. Riv citronskal, og skær citron i både. Bland vand* [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, citronskal, et stort skvæt citronsaft, et nip salt* og peber* og halvdelen af dild og persille i en lille skål.

Steg laks
4

Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage. Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min.

Tilsæt citronbouillon
5

Vend laks. Tilsæt citronbouillon og smør* [1 spsk | 2 spsk], og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Server
6

Anret laks, kartofler og grøntsager på tallerkener. Top laks med citronbouillon. Top med resterende dild og persille. Server med aioli og citronbåde.