HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCitronstegt Laks
topBanner
Citronstegt laks

Citronstegt laks

med ovnbagte grøntsager og færdigrørt aioli

En af vores absolutte favoritter! Citronlaks, dvs. perfekt stegt laks, der får lov til at simre i en vidunderlig citronbouillon! I aften får den lækre laks selskab af bagte kartofler og de skønneste grøntsager, der bliver bagt med balsamico, som giver en perfekt balance mellem sødt og syrligt!

Tags:Børnevenlig
Allergener:FiskSelleriÆgSennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Laksefilet

(IndeholderFisk)

500 g

Kartofler

1 stk

Citron, økologisk

1 stk

Hvidløgsfed

½ pose

Kruspersille

1 stk

Tomat

1 stk

Peberfrugt

½ pose

Dild

4 g

Grøntsagsbouillon

(IndeholderSelleri)

½ stk

Rødløg

40 g

Aioli

(IndeholderÆg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 3)

efter behov

Smør (trin 5)

1 tsk

Sukker (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)680 kcal
Energi (kJ)2844 kJ
Fedt34.25 g
Mættet fedt5 g
Kulhydrat58.59 g
Sukker15.8 g
Protein32.7 g
Salt1.4 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Ildfast fad
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

2

Skær peberfrugt i 1 cm strimler. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i 2 cm både. Skær tomat i 2 cm tern. Vend peberfrugt, rødløg, tomat, sukker* [1 tsk | 2 tsk], en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i et ildfast fad. Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil tomaterne er karamelliseret.

3

Pres eller hak hvidløg fint. Hak dild [1/2 pose, 2P] og persille [1/2 pose, 2P] groft. Skær citron i både. Bland vand* [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citronsaft, et nip salt* og peber* og halvdelen af dild og persille i en lille skål.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage. Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min.

5

Vend laks. Tilsæt citronbouillon og en klat smør*, og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

6

Anret laks, kartofler og grøntsager på tallerkener. Øs citronbouillon over laks. Top med resterende dild og persille. Server med aioli og citronbåde.