Hør lige her - saftigt, gennemstegt kyllingbryst fyldt med smeltende aromatisk hvidløgssmør. Fileten er dækket af sprød, gyldenstegt panering, og det smager bare helt fantastisk. Ikke overbevist endnu? Ærligt talt, Chicken Kiev kan sagtens være den bedste kyllingeret i dit repertoire. Hvis du - eller nogen i familien for den sags skyld - ikke har bragt en gaffel med Chicken Kiev til munden endnu, er det obligatorisk at tage chancen nu! Sammen med lækre, bagte rodfrugter og vidunderligt god aioli, er det et festmåltid at glæde sig til!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron, økologisk
600 g
Rodfrugtsmix
1 pose
Bredbladet persille
60 g
Spinat
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
280 g
Kyllingebryst
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Rødløg
2 stk
Hvidløgsfed
2.67 spsk
Smør
1 stk
Æg
Tag smør* ud af køleskabet. Forvarm ovn til 240°C/220°C varmluft. Skær gulerod (uskrællet), pastinak (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern. Skær rødløg i både. Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min.
Hak hvidløg og persille fint. Riv citronskal, og skær citron i både. Bland smør*, hvidløg, citronskal og halvdelen af persille med et nip salt* og peber* i en lille skål. Stil til side. Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst (på et andet skærebræt). Lav et snit (men skær ikke helt igennem) med en skarp kniv. Fyld med hvidløgssmør, og fold sammen.
Pisk æg* i en dyb tallerken. Bland panko og resterende persille med et nip salt* og peber* i en anden dyb tallerken. Vend kylling i æg og derefter i panko. Stil til side på en tallerken.
Hæld olie* i en stegepande, så hele bunden er dækket. Varm op ved middelhøj varme. Friter kylling i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 6-10 min. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bland spinat med bagte grøntsager, og vend indtil spinaten er faldet sammen.
Anret kylling og grøntsager på tallerkener. Top med overskydende hvidløgssmør fra bagepladen. Server med aioli og citronbåde.