Skip to main content
Cheesy zucchini fritters

Cheesy zucchini fritters

with sweet potato wedges and tzatziki

Zucchinifritters med ost er et yderst velsmagende alternativ til de klassiske pommes frittes. Her serveres de med en anderledes, fyldig salat med bagte rødbeder og kartoffel. Salaten får en både sød og syrlig smag af honning og citronsaft. Sprøde græskarkerner og cremet aioli fuldender retten.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Selleri
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Zucchini

1 stk

Forårsløg

50 g

Græsk salatost

(Indeholder: Mælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Selleri)

50 g

Revet mozzarella

(Indeholder: Mælk)

1 pose

Bredbladet persille

½ stk

Citron, økologisk

1 stk

Agurk

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 pose

Dild

½ stk

Hvidløgsfed

450 g

Sød kartoffel

30 g

Spinat

(Kan indeholde spor af: Selleri)

1 stk

Tomat

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder: Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

4 spsk

Hvedemel (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Hvedemel (trin 1)

Næringsindhold

Energi (kJ)2526 kJ
Kalorier (kcal)604 kcal
Fedt23.2 g
Mættet fedt11.8 g
Kulhydrat67.8 g
Sukker10.9 g
Kostfibre10.2 g
Protein27.5 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.9 g
Calcium0.5 mg

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) og kartoffel (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde. TIP: Sørg for at skære grøntsagerne i korrekt størrelse.

Forbered grøntsager
2

Riv zucchini groft, og pres så meget væske ud som muligt. Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak rødløg [1/2 stk, 2P] fint. Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist græskarkerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.

Bland fars
3

Pisk æg* [2 stk | 4 stk] i en skål. Tilsæt zucchini, gulerod, rødløg, Middelhavsdrøm, grøntsagsbouillon og smuldret salatost [1/2 pakke, 2P], og rør godt rundt. Tilsæt hvedemel* [1 dl | 2 dl], krydr med et nip salt* og peber*, og rør godt rundt. TIP: Tag lidt af farsen op med en ske, og tilsæt ekstra hvedemel, hvis den er for tynd.

Steg fritter
4

Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Form fars til fritters (2 pr. person), og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne. Overfør til en tallerken med køkkenrulle. TIP: Tryk dem flade (ca. 2 cm) i panden med en palet, så farsen tilberedes jævnt.

Bland salat
5

Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Skær citron [1/2 stk, 2P] i både. Bland honning [1/2 pakke, 2P], olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk] og et skvæt citronsaft i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Tilsæt rødbede, kartofler, salat og græskarkerner, og rør godt rundt.

Server
6

Anret fritters og rødbedesalat på tallerkener. Server med aioli og citronbåde.