
I dag kigger vi mod mod USA og laver "buffalo"-kartofler - bagte, krydrede kartoffelstykker toppet med en lækker, røget paprikamayonnaise. I ovnen kommer også peberfrugt, rødløg og majs. Hertil serverer vi et gyldenstegt kyllingebryst krydret med Ay Cajun-ba.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
280 g
Kyllingebryst
2 g
Røget paprika
400 g
Små kartofler
1 stk
Majs
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
1 stk
Løg
1 stk
Peberfrugt
½ stk
Chili
¼ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til kød

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med salt og et nip peber, og stil til side med låg på.

Imens, skær peberfrugt i 2 cm tern.
Skær løg i 2 cm både.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Hæld væde fra majs.

Krydr kylling med salt og Ay Cajun-ba.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Overfør færdigkogte kartofler til en anden bageplade med bagepapir. Knus dem let med en gaffel, dryp med en smule olivenolie og krydr med et nip salt.
Tilsæt peberfrugt, løg og majs til bagepladen, dryp med en smule olivenolie og krydr med et nip salt og peber.
Bag i 10-12 min, eller indtil kartoflerne er gyldne.
Vend det hele sammen på bagepladen, når kartofleren og grøntsagerne er færdigbagte.

Bland mayonnaise, røget paprika og en smule vand i en lille skål.
Skær kylling i tynde skiver.
VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Anret kylling, kartofler og grøntsager på tallerkener.
Dryp kartofler med røget paprikadressing.
Drys chili på grøntsager.
TIP: Undlad chili, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.