Skip to main content
Cajunkrydret kylling
Cajunkrydret kylling

Cajunkrydret kylling

med bagte 'buffalo'-kartofler og røget mayo

I dag kigger vi mod mod USA og laver "buffalo"-kartofler - bagte, krydrede kartoffelstykker toppet med en lækker, røget paprikamayonnaise. I ovnen kommer også peberfrugt, rødløg og majs. Hertil serverer vi et gyldenstegt kyllingebryst krydret med Ay Cajun-ba.

Tags:
Hvedefri
Mælkefri
Proteinrig
Under 650 kcal
Allergener:
Æg
Sennep
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

280 g

Kyllingebryst

2 g

Røget paprika

400 g

Små kartofler

1 stk

Majs

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

1 stk

Løg

1 stk

Peberfrugt

½ stk

Chili

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til kød

Næringsindhold

Energi (kJ)2400 kJ
Kalorier (kcal)574 kcal
Fedt21.1 g
Mættet fedt2.6 g
Kulhydrat52.1 g
Sukker14.6 g
Kostfibre6.8 g
Protein41.3 g
Salt2.2 g
Potassium348.7 mg
Calcium18.6 mg
Iron0.5 mg

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. 

Krydr med salt og et nip peber, og stil til side med låg på.

Forbered grøntsager
2

Imens, skær peberfrugt i 2 cm tern.

Skær løg i 2 cm både.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Hæld væde fra majs. 

Steg kylling
3

Krydr kylling med salt og Ay Cajun-ba.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bag grøntsager
4

Overfør færdigkogte kartofler til en anden bageplade med bagepapir. Knus dem let med en gaffel, dryp med en smule olivenolie og krydr med et nip salt.

Tilsæt peberfrugt, løg og majs til bagepladen, dryp med en smule olivenolie og krydr med et nip salt og peber.

Bag i 10-12 min, eller indtil kartoflerne er gyldne.

Vend det hele sammen på bagepladen, når kartofleren og grøntsagerne er færdigbagte.

Lav dressing
5

Bland mayonnaise, røget paprika og en smule vand i en lille skål.

Skær kylling i tynde skiver.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Server
6

Anret kylling, kartofler og grøntsager på tallerkener.

Dryp kartofler med røget paprikadressing.

Drys chili på grøntsager.

TIP: Undlad chili, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image