I aften frister vi med Banh mi-inspireret svinekødsbowl med umamisauce, sød chilisauce og vores egen krydderiblanding med ingefær, som vi kalder Ginger Ninja. Vi bygger vores bowl med svinekød, luftige ris, syltet agurk og gulerod, og så topper vi med srirachamayo, koriander, mynte og sesamfrø.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
5 g
Ginger Ninja
1 stk
Agurk
150 g
Jasminris
1 stk
Mynte & koriander
250 g
Svinemørbrad
12 ml
Hvidvinseddike
50 g
Vegansk srirachamayonnaise
1 stk
Gulerod
40 g
Sød chilisauce
5 g
Sesamfrø
12.5 ml
Sojasauce
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Vand til syltning
½ tsk
Sukker til syltning
¼ tsk
Salt til kød
2 spsk
Vand til sauce
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak gulerod (uskrællet) og agurk fint.
Bland hvidvinseddike, vand, sukker og et nip salt i en mellemstor skål.
Vend agurk og gulerod i skålen.
Hæld lage fra lige inden servering.
Skær svinemørbrad i skiver (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med Ginger Ninja, salt og et nip peber.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svinemørbrad i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Sænk til middel varme. Tilsæt sojasauce, sød chilisauce og vand, og steg videre i 1 min. Tag panden af varmen.
TIP: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, pluk mynte og koriander, og riv i mindre stykker.
Anret ris, svinemørbrad og grøntsager i dybe tallerkener.
Top svinemørbrad med sauce fra panden.
Dryp med srirachamayonnaise.
Drys med koriander, mynte og sesamfrø.