Baconsvøbt kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baconsvøbt kylling

Baconsvøbt kylling

med løgsovs og bagte grøntsager

Tid til at lave en enkel og velsmagende middag. Vi svøber kylling i bacon, der bliver sprød og gylden i ovnen og tilsætter hvidløg og creme fraiche til kartoffelmosen for endnu mere smag. Gulerod og grønne bønner er perfekt tilbehør, men ingen weekendmiddag er komplet uden en sauce - i aften pisker vi en lækker variant sammen med stegte løg til at toppe kyllingen og mosen med.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

62.5 g

Bacon, skiver

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Løg

100 g

Brun sovs

(Indeholder Mælk)

1 stk

Gulerod

150 g

Grønne bønner

1 pose

Purløg

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Smør (trin 4)

½ dl

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2946 kJ
Kalorier (kcal)704 kcal
Fedt30.5 g
Mættet fedt17.1 g
Kulhydrat59.8 g
Sukker13.1 g
Protein47.7 g
Salt3.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav hvidløgsmos
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg. 

Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt crème fraiche, salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

Bag grøntsager
2

Imens, skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.

Skær ender af grønne bønner.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Fordel gulerod og grønne bønner på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.

Bag kylling
3

Skær kylling i 3 cm strimler på et andet skærebræt, og svøb i bacon [½ pakke, 2P].

Opvarm en stor stegepande på høj varme.

Steg kylling i 1-2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en anden bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 5-6 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav løgsovs
4

Imens, smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middel varme.

Steg løg i 4-5 min, eller indtil bløde.

Tilsæt brun sovs og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Smag til med salt og peber.

Forbered purløg
5

Hak purløg fint.

Server
6

Anret hvidløgsmos og grøntsager på tallerkener.

Top med kylling og løgsovs.

Drys med purløg.