Overrask børnene med bacon-mumificeret kylling. Vi svøber kylling i bacon og laver små øjne af ketchup, så de ligner små mumier. Vi serverer vores mumiekylling med hvidløgsmos, der skræmmer vampyrerne væk, og en farligt god løgsovs.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Bagekartoffel
½ pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
62.5 g
Bacon, skiver
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Løg
100 g
Brun sovs
(Indeholder Mælk)
1 stk
Gulerod
150 g
Grønne bønner
1 pose
Purløg
1 stk
Hvidløgsfed
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Smør (trin 4)
½ dl
Vand (trin 4)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl, kartoffel, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.
Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt crème fraiche [1/2 pakke, 2P], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
Imens, skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.
Skær ender af grønne bønner.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Fordel gulerod og grønne bønner på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.
Skær kylling i 3 cm strimler, og svøb i bacon [½ pakke, 2P].
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Brun kylling i 1-2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en anden bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 5-6 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middel varme.
Steg løg i 4-5 min, eller indtil bløde.
Tilsæt brun sovs og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Smag til med salt og peber.
Hak purløg fint.
Anret hvidløgsmos og grøntsager på tallerkener.
Top med kylling og løgsovs.
Drys med purløg.
Halloween TIP: Dryp to små klatter ketchup på kyllingen, så det ligner mumier med blodige, skræmmende øjne.