Spis fisk mindst en gang om ugen, siger de, så vi gør, hvad vi kan, og sætter laks på menuen. I denne opskrift lader du fisken koge med i en helt fantastisk gryderet med et asiatisk præg. Lad smagen af karrypasta, ingefær, hvidløg og kokosmælk blandes med godbidder som chili, lime og grøntsager. Øs kokosgryden over ægnudler, og top med koriander. Gryderetten spreder en fantastisk duft gennem køkkenet, som sætter sulten i gang. Gudskelov, du har din mad klar på kun en halv time!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 ml
Kokosmælk
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
200 g
Fuldkornsnudler
(Indeholder Hvede, Gluten)
g
Udonnudler
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Gulerod
½ stk
Zucchini
1 stk
Ingefær
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Lime, økologisk
½ pose
Koriander
½ stk
Rød chili
20 g
Gul karrypasta
(Indeholder Sennep)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 3 cm tern. Opvarm olivenolie* [1 spsk l | 2 spsk] i en anden gryde på høj varme. Steg zucchini og gulerod i 6-7 min, og stil til side i en skål.
Riv ingefær og hvidløg fint. Skær lime i både. Hak koriander [1/2 pose, 2P] og chili [1/2 stk, 2P] groft. Opvarm en smule olivenolie* i samme gryde på middelhøj varme, og steg ingefær, hvidløg og halvdelen af chili i 3-4 min. Tilsæt karrypasta, og steg videre i 1-2 min.
Tilsæt kokosmælk, et skvæt limesaft og et stort nip salt*, og lad simre i 2-3 min.
Fjern skind fra laks, og skær i 3 cm tern. Tilsæt laks til gryden med kokossauce, og lad simre i 5 min. Tilsæt zucchini og gulerod, og vend sammen. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Tilsæt nudler til gryden med kogende vand*, og kog i 1-2 min. Skyl under koldt vand* i en si.
Anret nudler og kokosgryde i skåle. Top med koriander og resterende chili. Server med resterende limebåde.